Канцлерът на Австрия ВЗРИВЯВАЩО: България е Троянският кон на САЩ в Европа! Виж Тук:

Австрия заклейми и отмени всички политики, които българското правителство се опита да прокара в периода на европредседателството си. Канцлерът Себастиан Курц обяви, че ще работи за подобряване и задълбочаване на отношенията с Русия и намаляване влиянието на Вашингтон на Стария континент.

Лидерът на Австрия обяви като „чиста загуба на време“ предложението на премиера Бойко Борисов за въвеждане на квоти за прием на мигранти в страните от ЕС. Курц заяви, че контролът на външните граници на Евросъюза не е добър и призова да се затегне. И обяви, че за тези свои идеи ще получи сигурната подкрепа на Германия, тъй като Меркел вече не била на същите либерални позиции, както през 2015 – 2016 г. А верен съюзник на Курц за политиката за ограничаване на мигрантите в ЕС, е унгарският премиер Виктор Орбан. Зад който пък плътно стоят Полша, Чехия и Словакия.

Австрийският канцлер в прав текст заяви, че „САЩ вече не са надежден съюзник на ЕС“. Според него, ЕС не може да се справи сама с кризи като гражданските войни в Сирия и Украйна. Затова трябва да търси подкрепата на Русия.

Себастиан Курц се обяви и срещу идеята на България за разширяване на ЕС.

И какво излиза?! Всички политики, които правителството на ГЕРБ драпаше да прокарва по време на европредседателството на страната ни, са в тотален разрез с новите настроения в Европа. Дори Ангела Меркел, която първоначално защитаваше квотния принцип за прием на мигранти, отдавна е на коренно различна позиция.

Чии политики тогава защитава и прокарва правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ вече 5-ти месец откакто България е Евро-председател? Очевидно – американски! Ето и доказателствата:

1) Знае се, че инициативата Македония и Сърбия да влязат в НАТО по възможно най-бързия начин е американска. Но може да се осъществи само със съгласието на всички страни – членки на Алианса. Затова Вашингтон пристисна Гърция и Македония да се разберат най- после за името на бившата югорепублика. Атина рязко омекна по темата и стана необичайно сговорчива. Така че финалното споразумение между двете държави е въпрос на дни. А през това време българските управляващи се изказаха най-безгръбначно в подкрепа на абсолютно всеки вариант за ново име на Македония – с обяснението, че трябвало да има мир на Балканите.

Сърбия обяви, че няма да влиза в НАТО (освен ако американците не й спретнат някоя нова цветна революция за смяна на властта- б.а.). И ако все пак Белград устои и продължи про-руския си курс, ще се окаже заобиколен и притиснат от натовски държави. Включително от Македония, която дотогава ще са я приели в Алианса барабар с парцалите.

2) Идеята за квотно разпределение на мигрантите между държавите в ЕС е също на Вашингтон. С прокарването и налагането на тази спорна политика в ЕС, САЩ бяха натоварили Германия. Но преди два месеца ситуацията се обърна на 180 градуса и днес е коренно различна. Германия и САЩ са жестоко скарани заради Северен поток-2, заради излизането на САЩ от ядреното споразумение с Иран, заради американското ембарго над Европа и заради още ред други причини. И няма изгледи скоро да се разберат. Освен това, ситуацията с мигрантите в Германия вече е патова.
 3) САЩ официално обявиха, че подкрепят всички инициативи на Борисов на Западните Балкани. Причината е, че всъщност те ще са единствените печеливши от въпросните инициативи, тъй като ще осъществят политиката си да държат Русия далече от Балканите.

Изводът е само един: Под управлението на Бойко Борисов към днешна дата България се явява Троянският кон на САЩ в Европа.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*