Ангел Джамбазки: Западна Европа няма да се откаже от плана „Макрон“! Това е само началото… Ето какво ще се случва в ЕС:

Вчера пакетът за „Мобилност“, известен още като планът „Макрон“, беше частично отхвърлен от транспорната комисия към Европарламента. Евродепутатите от ГЕРБ изригнаха, че били победили Макрон и едва ли, заслугата е изцяло тяхна. А придворните им медии ги изкараха спасителите на българския траспортен бизнес.

Истината обаче е доста по- различна от това, което ГЕРБ и обслужващите ги медии, се опитаха да внушат на хората. Евродепутатът Ангел Джамбазки разказа какво всъщност означава вчерашното гласуване и какво предстои оттук нататък със спорния проект, който Франция инициира и се радва на подкрепата на най- силните западни държави.

Ето какво каза Джамбазки в свое интервю тази сутрин:

Преждевременните празненства за пакета „Мобилност“ са излишни, битката тепърва предстои. Това разкри евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в тв интервю тази сутрин по повод отхвърлените спорни точни, които и предизвикаха недоволството на родни превозвачи.

Въпреки добрите новини вчера, има множество нюанси, дори в приетите точки, които тепърва ще будят съмнение.

„Самото предложение за плана „Макрон“ беше показателен пример за двойния стандарт, прилаган към страни от Източна Европа“, добави той.

„Отпадна текстът, който задължаваше водачите да се прибират по родните си места на 21 дни, но само ако предварително уведомят къде ще почиват на 21-вия ден и то две седмици предварително. Това отново създава затруднения, защото водачът така трябва да си планира транспорта, за да каже къде ще бъде, което за транспорта е дълъг срок и ще бъде трудно.

Има още една уловка – в третия документ от пакета се гласува връщането задължението на превозното средство да товари или разтоварва поне веднъж на 21 дни в държавата, в която е регистрирано. Това по същество означава връщане на камиона – дали ще е водачът или превозното средство е едно и също“, обясни той.

„Вчерашното гласуване е добра новина за родния транспортен бизнес, но Западна Европа не се е отказала от прокарване на идеите си“, обясни Ангел Джамбазки. „Краят на казуса вероятно ще стане ясен през есента“, прогнозира евродепутатът.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*