Вижте Защо Борисов УВОЛНИ, а после ВЪРНА социалния министър Бисер Петков + Кой САБОТИРА исканията на майките на деца с увреждания! Отговорът Само ТУК:

Изненадващата оставка на социалния министър Бисер Петков хвърли в шок и недоумение протестиращите майки на деца с увреждания, които след дълги преговори с Петков тъкмо бяха започнали да провиждат светлина в тунела- че най- после ще се приемат промените, за които се борят. Вчера следобед обаче Петков хвърли оставката си с обяснението, че не може да се справи с нарастващото напрежение сред протестиращите майките на децата с увреждания. Защото не може да удовлетвори исканията им. Истината е, че Петков си хвърли оставката не по друга причина, а защото Бойко Борисов му я поиска. Валери Симеонов потвърди, че е имало огромен натиск върху социалния министър отвътре, от самото правителство.

„Никога не сме му искали оставката. Напротив. Подкрепяме го – той беше единственият социален министър, който ни изслуша и подкрепи промените, за които настояваме“, коментира една от протестиращите майки.

А организаторките на протеста допълниха, че Бисер Петков им гарантирал, че промените в закона за личния асистент съвсем скоро ще влязат в парламента. С което обещание протестът на майките на деца с увреждания бил на път да приключи. Вчера обаче Петков бил привикан от министър- председателя Бойко Борисов и след 15- минутен разговор, социалният министър обявил че подава оставка.

Министър Бисер Петков беше върнат на работа по настояване на протестиращите

„С новия закон настъпихме много нечисти интереси“, коментират още протестиращите майки. Това, което те не казват обаче е, че „засегнатите интереси“ всъщност са на хилядите соросоидни НПО- та, които са се вклинили между държавата и нуждаещите се, за да прибират парите, които идват и от европроекти, и от държавата. И крадат така, че за децата с увреждания не остава нищо. А Борисов е поел ангажимент по американска линия към тези паразитиращи на гърба на държавата НПО-та и с всички средства обезпечава тяхното благополучие .

Зад социалния министър Бисер Петков застанаха и Синдикатите, които настояха Бойко Борисов, който вече е приел оставката му, да я върне обратно и Петков да продължи да заема поста си.

Протестиращите майки на деца с увреждания пък днес заплашиха Бойко Борисов, че ще продължат да се борят за исканията си, но този път ще поискат оставката на цялото правителство. Очевидно някой им е обяснил защо Бисер Петков, който прие всичките им искания, впоследствие бе принуден от Борисов да си подаде оставката.

Протестиращите майки на деца с увреждания

Заплахата на майките обаче явно свърши работа – стресна Премиера. И той светкавично обяви, че връща на работа социалния министър Бисер Петков, защото имал добра комуникация с протестиращите. Но на Борисов му се наложи и да дава обяснения.  Оправда се, че първоначално не разбрал защо министър Бисер Петков му поискал допълните средства. А относно исканията на майките, той лично чул Мая Манолова, която казала, че те нямат нужда от повече пари.

Банкянския по изключително подъл, но за радост и нескопосан начин се опита да финтира протестиращите майки на трайно болни деца. Принуждавайки социалния си министър да подаде оставка, той се опита да върне преговорите с майките в изходна позиция. Защото с назначаването на нов социален министър, всички обещания на предишния отпадаха. И преговорите щяха да започнат отначало. Но плановете на банкянския хитрец се провалиха. Той, естествено, подметна, че протестиращите майки всъщност са насъскани от политическите му опоненти. Което звучи нелепо! Защото жените декларираха, че са доволни от работата си с министър Бисер Петков от ГЕРБ и дори скочиха да го защитават… от шефа му Борисов. Но тези подробности Селякът – Слънце не го вълнуват… когато му се налага да лъже собствения си народ. Тоест- през цялото време.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Първо си спомнете кой назначи 2016 г Деница Савчева и тогава коментирайте – защо е иди ми, ела ми

  2. Докато партиите „умуват“,докато враждуват помежду си за КОКАЛА,пренебрегвайки всичко останало,тези измъчени хора страдат въднъж от нещастието си и втори път…от некадърни и безчувствени държавници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*