Скандал! По заповед на ЕС и САЩ: Борисов и Захариева отказаха да приемат Президента на Македония! Румен Радев спаси честта на България! Ето какво се случи:

България е колония на ЕС и САЩ. И Бойко Борисов днес за пореден път го доказа.. но по безпрецедентен и изключително измекярски начин. Министър- председателят и външният ни министър Екатерина Захариева отмениха насрочените си за днес срещи с македонския президент Георге Иванов. По причина, че президентът Иванов отказа да признае новото име Северна Македония, за което се споразумяха Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Скандалът между президента Георге Иванов и премиера Зоран Заев на Македония избухна часове преди македонския президент да пристигне у нас на официално двудневно посещение. Иванов избухна срещу споразумението с Гърция за новото име на държавата и обяви, че е предателство към Македония, тъй като удоволетворява изцяло исканията на Гърция. Македонския Президент добави, че договорът за името грубо погазва историята и Конституцията на Македония и ще създаде още повече проблеми в бъдеще.

Днес, ден след скандала със Зоран Заев, президентът Георге Иванов и съпругата му пристигнаха у нас на официална двудневна визита по покана на държавния ни глава Румен Радев. Българският президент посрещна официално македонския си колега на площад „Александър Невски“. Там двамата държавни глави положиха венци на паметника на „Незнайния войн“. Всичко вървеше като по конец… до момента, в който не стана ясно, че премиерът Борисов и външният ни министър Захариева са отменили срещите си с президента Георге Иванов.

За което и двамата са се оправдали, че не желаят да се месят във вътрешните дела на Македония след вчерашния скандал между Иванов и Заев.

Президентът Радев и македонския му колега Георге Иванов

Позорното бягство на Борисов и Захариева от среща с президента на Македония обаче е тъкмо това – много груба намеса в държавните дела на западната ни съседка.

Очевидно е, че българските управници са марионетки и най-прости изпълнители на волята на чужди държави, а именно на САЩ и ЕС. Ако Борисов бе приел Георге Иванов, щеше да излезе, че го подкрепя в опита му да защити националните интереси на Македония. Което щеше да се изтълкува много лошо от джендър неолибералните глобалистки господари на Запад.

Не е тайна, че откакто влезе в плановете и полезрението на САЩ и бе притисната да се присъедини към НАТО, Македония вече няма право на национален интерес. Сега САЩ и ЕС здраво я натискат да се разбере по бързата процедура с Гърция за името на държавата, след което веднага ще стартират процедури за приемането й в НАТО и ЕС. И това, при положение, че ЕС не искат да се разширява в посока Западните Балкани. САЩ обаче имат своите съображения за обратното, а всъщност те поръчват музиката. Затова въпреки нежеланието на македонския народ, страната им ще бъде натикана в НАТО. А като залъгалка, естествено, им се подхвърля илюзията, че много скоро ще станат част и от ЕС.

САЩ са вдигнали мерника на Македония и все повече засилват натиска държавата по- бързо да влезе в НАТО. Единствената пречка бяха споровете й с Гърция за името на републиката. Но с намесата на „тихата дипломация“ на Вашингтон, спорът изглежда се разреши.

Недоволни, разбира се, има и то много – опозиционните партии и в Македония, и в Гърция правят многохилядни протести, а Македонският президент отказва да признае договора между Заев и Ципрас. Затова сега ще бъде отлъчен и превърнат в аутсайдер, също както гербаджийското про-западно статукво се опитват да направи с българския президент Радев, който все повече засилва анти-европейската си риторика.

Да, измекярския отказ на Борисов и Захариева да се срещнат с македонския президент Георге Иванов, им бе заповядан  от САЩ. И за пореден път доказва, че ГЕРБ са колониални администратори, а политиката, която водят не е в името на България, а на западните им господари.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*