Италия заплаши ЕС: Напускаме след 1 година! Вижте защо Апенините искат да се Отцепят:

Тотално разцепление в ЕС заради мигрантите. Немският канцлер Ангела Меркел се опитва да прокара идеята бежанците да се връщат в първата държава от ЕС, в която са регистрани, позовавайки се на Дъблинското споразумение. Това обаче означава Германия да върне мигрантите в държавите, които са външна граница на ЕС – Гърция, Италия, България, Испания, Малта и пр. По този начин Меркел се надява да запази поста си, след като коалиционните й партньори от ХСС я принудиха да търси бързо разрешение на въпроса.

Италия обаче е категорично против идеята на Меркел. Нещо повече – правителството на Апенините заплашва да излезе от ЕС, ако се опитат да ги принудят да приемат дори и един мигрант.

„Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и това ще стане ясно до една година“. Това заяви в интервю за „Шпигел“ италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, съобщава БНТ.

„До една година ще стане ясно, дали единна Европа ще се запази“, прогнозира той.

Салвини подчерта, че Италия повече не може да приема мигранти.

„Не можем да приемем нито един човек. Напротив, бихме желали да изпратим някъде другаде някои от тях“, добави той.

В сряда Салвини обеща да представи на работната среща на Еврокомисията „пътна карта“ за разрешаването на миграционния проблем.

Нейните четири основни пункта са укрепване на Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс, сключване на споразумение с африканските държави за намаляване на миграционния натиск, създаване на система за прием на мигранти и ускоряване на процедурите за тяхното връщане.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*