ЕС реши: България става БЕЖАНСКИ ЛАГЕР, за да не падне Меркел! Вижте как Борисов предаде България!

Приключи срещата на върха в Брюксел, свикана по спешност от Ангела Меркел за разрешаване на въпроса с мигрантите. На тази среща трябваше да стане ясно дали България ще бъде превърната в бежански лагер, за да се рахатясат Германия и Франция. За какво се е договорил с Меркел и Макрон обаче, Бойко Борисов мълчи.

В навечерието на срещата в Брюксел, премиерът разпалено и убедено повтаряше, че нямало да вземе и стотинка от ЕС за връщане на мигранти от Западна Европа в България… защото нямало да допусне подобно преселение. В същото време обаче, правителството на ГЕРБ не е отменило скандалното постановление 208, което задължава държавата ни не просто да приема бежанци, но също и да им плаща здравни и социални осигуровки и квартири.

А това постановление ще влезе в сила съвсем скоро: „Миналия месец, по време на срещата на върха на ЕС в София, са се водили разговори за подписване на двустранни договори между България и Германия. Според които договори Германия ще ни върне обратно между 50 и 200 хил. мигранти, които са влезли в ЕС през България и са регистрирани у нас“, заяви Корнелия Нинова в свое тв. интервю тази сутрин.

Думите на соц. лидерката се потвърдиха напълно на мини- срещата на върха в Брюксел. Ангела Меркел настоятелно повтори няколко пъти, че най- доброто решение било да се сключват двустранни договори между държавите.  Френският президент Макрон пък настоява за спазване на Дъблинското споразумение, според което, мигрантите могат да бъдат връщани обратно в първата държава от ЕС, в която са били регистрирани. А България е един от основните пунктове, през които бежанците навлизаха в Европа. И ако започнат да ни ги връщат – жална ни майка! Нещо повече. Макрон иска също държавите, които отказват да изпълнят Дъблинското споразумение, да бъдат наказани със сурови финансови санкции.

Чисто документално, изглежда, че почвата у нас е подготвена именно за това – ЕС да ни напълни с мигрантите си.

Дали Бойко Борисов се е противопоставил на менторката си Ангела Меркел?! Борисов и ГЕРБ категорично са доказали васалната си вярност към западния колонизатор. Вече 10 години те чинно и безропотно изпълняват абсолютно всяка анти-българска заповед. Особено когато им е наредена от Германия. Защото именно близката до Меркел немска християн-демократична фондация „Конрад Аденауер“ създаде и наложи ГЕРБ в управлението на България като свой васал. Та… ще посмее ли Борисов да се опълчи на хората, които създадоха партията му и го крепят на власт вече десет години?

Ще скочи ли срещу Меркел и Макрон едновременно?

Твърдо – не!

Защото в момента, в който му намекнат, че ще остане без евросубсидии, а премиерската му глава ще падне, Борисов ще се свие в ъгъла и ще подпише всичко, което Германия и Франция му наредят.

Държавите от Вишеградската четворка (Унгария, Чехия, Словакия и Полша), които категорично и от самото начало се опълчиха на ЕС по въпроса с мигрантите, тези дни бяха наказани с жестоко орязване на евросубсидиите – с цели 24%. А ГЕРБ не спират да се хвалят, че понеже били много послушни, Брюксел дал на България (разбирай на върхушката у нас) с 8% повече пари – и това е основна опорна точка в предизборната кампания на партията за изборите догодина. Нищо, че тия 8 % са едни нищожни 160 млн. евро, а Чехия след орязването, ще получава 7.5 млрд. евро годишно – тоест 4 пъти по-голяма субсидия от нас.

Та, дали Борисов има топки да се опълчи на Германия, да остави „котараците“ си гладни и да понесе наказание като на Вишеградската четворка… но да отстои интереса на България? Отговорът е очевиден.

Единствената надежда на Борисов е обстановката в Германия да се укроти. Меркел да се разбере някак с коалиционните си партньори, които й искат главата заради мигрантите, и… всичко да си остане постарому: Мигрантите – в Германия, менторката му Фрау – 5-ти мандат канцлер, а той на поста си в България. Надява се да изскочи някой нов проблем, който да ангажира вниманието на европейските лидери и да ги разсее от мигрантския проблем. И така самият той да мине между капките.

Баце е вперил обнадежден взор и в идеята за създаването на лагери за мигранти извън Европа. Което ще е спасително и за главата му, и за клиентелистката му шайка. Тогава вече „ще му се махнат от главата“, както сам обича да се изразява.

Бойко Борисов и ГЕРБ очевидно са възприели стратегията да се снишат докато отмине бурята. Но тази буря е мигрантска и няма да отмине. Тя тепърва се завихря.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*