Чутовна издънка! Борисов Призна, че е Откраднал парите за мигрантите! ЕС НИ ВРЪЩА 100 ХИЛ. БЕЖАНЦИ!

Бойко Борисов направи шокиращи самопризнания пред медиите на вчерашната среща в Брюксел по въпроса за мигрантите. Увлечен и упоен от собствените си думи, Баце най-нелепо се издаде как партията му ГЕРБ откраднала милионите, които ЕС платил на България да спира мигрантската вълна. Борисов обаче изобщо не я спрял, ами я пускал да изтече през България за Германия, защото тогава Меркел ги приемала с широки обятия, а и било ясно, че бежанците няма да останат у нас.

„Нека бъдем честни – ние, Гърция и Италия, като външни граници на Съюза масово пропускахме мигрантите и не си спазвахме ангажимента към ЕС. Иначе те нямаше да са в Европа“, изцепи се министър- председателят пред журналисти.

„През последните 5 години над 60 000 бежанци са минали през България и са отишли в Германия. Но тогава релокацията беше в наша полза. Ние наводнихме западните държави с тези бежанци. Релокацията я мислехме, за да не останат тези мигранти в България“, още по- фрапатно признание направи Борисов пред медиите в Брюксел.

В пика да мигрантската вълна България получи от ЕС 150- 160 млн. евро (по думи на премиера) за строежа на защитно съоръжение по границата с Турция, както и за необходимото гранично оборудване за контрол. В резултат на това ГЕРБ построиха т. нар. ограда, която уж трябваше да спира мигрантите, прииждащи от южната ни съседка. Но „построиха ограда“ звучи пресилено и много претенциозно за опънатата тел, прихваната за дървени колове, които първите дъждове изкопаха и събориха.

Бутафорната телена мрежичка обаче се оказа идеална хранилка за гербаджийската паплач по схемата – ЕС налива милиони евро, а шайката на Бойко ги прибира по джобовете си.

Оградата на ГЕРБ за 160 млн. евро

И тук идва най-интересното: Всъщност нужда от въпросната ограда не е имало. Управляващитеса пускали мигрантите на сюрии, защото са знаели, че Германия ще ги приеме – тоест няма да останат у нас. А основната бежанска вълна пък се поема от Турция, която има споразумение с ЕС да я удържа срещу съответното заплащане. Затова и Борисов е направил така, че България (т.е. гербаджийската му шайка) да стои по средата между Запада и Турция и само прибира парите на „глупавите“ западняци.

Селската хитрост обаче има един недостатък – липсва й перспектива. И ето, наводнихме Запада с мигранти, след като им прибирахме парите за охрана, която така и не осъществихме. Западът се препълни с бежанци и сега иска да ни ги върне обратно.

„Категорично против съм да мигрантите да бъдат върнати в страните на първата им регистрация. Меркел може да иска това, когато външните граници са надеждно затворени. А това се прави с много пари. Тоест, на Гърция и България ще са им необходими поне още 100 – 200 млн. евро европейско финансиране, за да затегнат граничния си контрол“, най- нагло се изока Борисов.

От думите на Премиера ни става ясно, че:

– Първо, България ще приеме обратно мигрантите, които са били регистрирани у нас. Защото Борисов се интересува не с колко арабски мигранти ще напълни България, а колко пари ще получи. Но колкото и пари да поиска, вероятно ЕС ще му ги даде, защото е в криза. Бежанска криза.
– Второ, ГЕРБ ще продължат да правят пари от доходоносния си бизнес с бежанците – като всеки път искат още и още пари от ЕС за охрана на границите, и… допълнително пари за евентуалната издръжка на мигрантите.

„Преди да се съгласим, трябва да направят затвори, където да ги държим“, продължава да наглее премиера. Т.е., разбирайте, че ГЕРБ отдавна са се съгласили за още десетки бежански центрове на наша територия… само и само да получат още няколко стотин милиона от ЕС.

Истината е, че ЕС ще натиска здраво. И България няма да има друг изход, освен да клекне и да приеме обратно мигрантите, които са минали вече през границата й. Още повече, че вчера френския президент Макрон даде ясно да се разбере, че всеки в ЕС ще поеме своя дял от преразпределянето на мигрантите: „Ще наложим вторичната миграция с политически натиск“, закани се той в Брюксел.

А ГЕРБ няма да имат друг избор, освен да приемат арабските мигранти. Но със сигурност ще си издействат подобаващ дивидент, както и обещанието, че ЕС ще продължи да ги крепи на власт.

Колко хиляди мигранти всъщност да очакваме?

„Над 60 000 арабски бежанци са минали през България и са отишли в Германия“, призна Борисов. Това са само бежанците, които ще дойдат от Германия. Освен тях обаче, в България ще се завърнат още поне 15 хил. от Франция, няколко хиляди от Австрия, няколко хиляди от Швеция…

Нои нека е ясно: Връщайки се в България, бежанците изобщо няма да са в затвори. Още през 2016 г. правителството на Борисов е подписало скандалното споразумение 208, според което, България е длъжна да плаща социални и здравни осигуровки на мигрантите, както и квартири. И това е само финансовото измерение на въпроса. За останалите негативни културни и криминогенни последствия върху България можете да се досетите и сами.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Интересно. Меркел покани мигрантите. САЩ използваше радиопредавателите на военните си бази, за да информира бежанците и да ги агитира да идват в България. САЩ ги и финансираше. Сорос изготвяше рекламните материали и инструкциите за бежанците, а неговите НПО-та правеха всичко възможно да бъде възпрепятствано спирането на тъй наречените бежанци. И накрая виновни българите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*