Елена Йончева: ГЕРБ върнаха България във времето на СИК и ВИС! Шокиращи разкрития за Престъпността в страната:

„Върнахме се във времето на СИК и ВИС“, заяви Елена Йончева в свое интервю тази сутрин. Журналистката, която е депутат от БСП, коментира искания вот на недоверие към правителството на ГЕРБ по темата „сигурност“.

„Не отслабва вотът на недоверие заради хванатия избягал затворник“, заяви Йончева.

„Липсва сигурност, в България няма сигурност. Има кражби, набези в страната, поръчкови убийства, които полицията не разкрива“, заяви тя и добави: „Това е опасно за страната“.

„Част от управленската програма на ГЕРБ е във всяко населено място да има по един полицай. Засега това е мираж. Трябва да бъдат назначени 6000 души. В момента има назначени под 2000 души, а напусналите системата са над 2000 души”, продължи Йончева.

„Полицията няма мотив, стимул да работи, заплатите са ниски, администрацията е много раздута. Министър Радев не може да се справи”, коментира Йончева.

„ГЕРБ управлява 9 години, не може непрекъснато да се оправдава с други правителства. А проблемите със сигурността се задълбочават. 75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами не са разкрити”, коментира още Йончева.

Тя разкритикува и закона за частната охранителна дейност, който „приватизира работата на МВР”.

„Трябва всичко това да бъде чуто и да бъде осмислено. Работата на опозицията е да разгласява проблемите в страната“, каза още тя.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*