Корнелия Нинова Изригна: Защо ГЕРБ, едрия бизнес и ЕРП-тата пазят шефа на КЕВР и Гинка, а не 2 млн. абонати на ЧЕЗ? ОТГОВОРА ВИЖ ТУК:

Главата на Иван Иванов не падна! Скандалният шеф на КЕВР остава на поста си, след като днес управляващата коалиция ГЕРБ – Патриоти и патериците им Марешки и ДПС го спасиха задружно. Парламентарната група на БСП внесе искане за незабавното му уволнение от длъжността председател на водно- енергийния регулатор. А причината е отказа на Иванов да спази закона и да спре сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова. Предложението на левицата обаче беше категорично отхвърлено от върхушката.

Въпреки лобисткия вот, който запази главата на Иванов, лидерката на БСП Корнелия Нинова изскочи на трибуната и размаза вербално управляващите. Ето как се развиха дебатите в пленарната зала:

Цветан Цветанов обвини левицата в агресивен натиск срещу КЕВР. Именно затова Нинова и компания внесли 200 000 подписа на граждани, които искат регулаторът да изпълни задълженията си и да спре сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова.

Цветанов заяви, че за разлика от БСП, бизнесът е много доволен от работата на КЕВР, откакто го ръководи Иван Иванов. Български работодатели изпратили писма до парламента в подкрепа на шефа на регулатора с настояване да не бъде отстраняван.

Делян Добрев от ГЕРБ, който е шеф на Комисията по енергетика в парламента, пък допълни, че всички български експерти подкрепяли Иван Иванов. Добрев получил писмо в подкрепа на КЕВР дори от Европейската комисия.

По време на дискусията в парламента стана ясно също, че и трите чуждестранни ЕРП-та подкрепят Иван Иванов и върло настояват да остане начело на регулатора. Защо ли?!?

„Монополистите в бранша застават зад КЕВР, а 200 000 подписа на потърпевши български граждани нямат никакво значение… защото негодуванието им било натиск. И защо едрия бизнес толкова много обича Иван Иванов, а не Корнелия Нинова и Мая Манолова?“, контрира Нинова брътвежите на Цветанов и Добрев.

Лидерката на опозицията обвини правителството на Бойко Борисов и КЕВР, че газят закона, за да осъществят сделката с ЧЕЗ, тъй като обслужва частните интереси на премиера. (За никого вече не е тайна, че новият скрит собственик на ЧЕЗ е Бойко Борисов)

„Позицията на Иван Иванов и КЕВР по казуса с ЧЕЗ е, че регулаторът ще даде становище за сделката едва когато тя приключи. Но какъв е смисълът да го прави, след като продажбата се осъществи“, попита риторично Корнелия Нинова. Действията на Иван Иванов са 100 % незаконни. Като шеф на КЕВР той е длъжен да спре тази сделка. Абсурдно в парламента да водим спор между дали да се спази даден закон или да не се спазва, заяви още соц. лидерката.

Шефът на КЕВР Иван Иванов

Нинова нанесе зашеметяващо кроше и на Волен Сидеров, като заяви, че с удоволствие ще посещава „неделното му училище“, стига в първия урок да й обясни как Той работи за изпълнението на политическата си програма, известна като „Планът СИДЕРОВ срещу колониалното робство“.

По време на дебатите лидерът на АТАКА се изказа много остро срещу Иван Иванов, но в крайна сметка, патриотите гласуваха в подкрепа на оставането му начело на КЕВР.

Корнелия Нинова заяви, че позицията на БСП по казуса с ЧЕЗ е много ясна – КЕВР да изпълни задължението си и да спре сделката, а след това държавата да откупи активите на чешкото ЕРП в полза на българския народ.

Но мнозинството в парламента застана зад Иван Иванов, което означава, че ГЕРБ, Патриотите, ДПС и формацията на Марешки не са нищо друго освен сбирщина лобисти и национални предатели, които играят в един анти-български отбор. Значи още и че сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова ще се осъществи. Стига пазарджишката бизнесдама да се справи с най- голямата енигма – да събере парите за сделката, тъй като кредитите, които ще й отпуснат българските банки, съвсем няма да й стигнат за мега-покупката.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*