Меркел ни връща 60 000 мигранти! Борисов ги прибира тихомълком!

„Г-жа Меркел представи на премиера Борисов сметката за бежанците, а тя е 60 000 мигранти, които са пропуснати през българската граница и трябва да бъдат върнати тук”. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева пред бТВ. Тя добави, че в тази бройка влизат и хората, преминали на територията на България и през последната една година, когато, по думите на премиера, имаме нула мигранти по границата и всеки, когото хванем, го връщаме в Турция.

Йончева заяви, че истината в един момент ще излезе наяве и ще разберем какво става по границата.

„Няма вариант да спрем връщането на тези мигранти, защото по време на европредседателството не се чу да настояваме за промяна на Дъблинското споразумение”, каза още Елена Йончева. По думите й Австрия, като страна председател, ще работи за това Дъблинското споразумение да не бъде променяно.

Йончева бе категорична, че по време на европредседателството не са поставени теми, които засягат националния ни интерес. „Виждахме само прегръдки, целувки  и ПР акции, а на практика това, което беше в интерес на България, го нямаше”, коментира тя.

Йончева добави, че сме се справили с логистиката на европредседателството, но националният интерес не е бил защитен.

„Нито една кола с еврочиновник не угасна, както каза премиера, сложихме нови плочки пред НДК и го ремонтирахме- няма държава, която не се е справила  с това”, каза още народният представител. „Но какво ни донесе това? Имаме ли по-голям шанс за Шенген и Еврозоната ?”, попита  тя.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*