Велизар Енчев: Увеличението на цената на тока е НЕЗАКОННО! Ето защо властта пази със зъби и нокти шефа на КЕВР:

Шефът на КЕВР Иван Иванов се оказа любимец и на трите ЕРП- та, и на работодателите и на почти всички партии в парламента, с изключение на БСП, които поискаха преждевременното му отстраняване от длъжност. Аргументът на левицата беше  отказът на шефа на КЕВР да спази закона и да спре скандалната сделка между ЧЕЗ и мнимата Гинка Върбакова. Народните представители обаче единодушно застанаха зад Иван Иванов, при това само няколко дни, след като той обяви поредното увеличение на цените на тока и газа. Омбудсманът Мая Манолова се опита да го атакува в съда, но жалбата й беше отхвърлена.

Ето как Велизар Енчев коментира в социалните мрежи скандалите с КЕВР:

„Увеличението на цената на тока е незаконно. Както изтъкна и омбудсманът Мая Манолова, не е нормално Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да коригира цените само нагоре. Когато преди месеци цената на природния газ падна с около 14% КЕВР коригира ли цените?

Второ, скандалното изявление на председателя Иван Иванов, според когото тази мярка засяга само 15% от потребителите на парно в България. Но едно просто изчисление показва, че 15% от общия брой прави около 600 000 домакинства, сиреч 1 200 000 – 1 300 000 граждани. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на “Българска пролет” и бивш депутат Велизар Енчев.

“Реакцията на ГЕРБ също беше скандална. Според Борисов КЕВР бил независим орган – пълни глупости. Аз предупредих, че Иванов е партийна кандидатура и ще продължи политиката на своя досегашен лидер от ДСБ Иван Костов, чиято политика в енергийния сектор доведе до това увеличаване на цените. Имам предвид договора с американските ТЕЦ-ове в Гълъбово.

Общото мнение в региона е едно – сделката, която беше направена с двата американски ТЕЦ-а, до голяма степен носи отговорността за вдигане на цената на електроенергията в България”, каза Енчев.“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*