Нора Стоичкова: Ето защо ЕВРОЗОНАТА е поредната финансова ГИЛОТИНА за България! Вижте какво ни кроят ГЕРБ:

Значи, колколкото по-бързо ни нахлузят еврото, толкова по-бързо ще изметем мутрафонията от власт. Докато кретаме на тия няколко лева заплати и пенсии, ние все някак ще успяваме със старата българска магия, ракия и туршия, да устискаме. Но смачкат ли лева и ни вкарат като говеда в кланица в тъй наречената зона ERM – II, свърши се.

И в тази връзка – правилният въпрос към ОНИЯ, от всенародния консенсус по еврото – дайте курса, дайте разчетите с колко ще поскъпне живота, дайте малко инфо, колко евро ще станат пенсиите и заплатите от по няколко стотин лева. Що плещите за „всенароден“ консенсус, като такъв няма. С тая пътна карта към еврото може да идете само в тоалетната, ако ви се е свършила хартията. И никъде другаде!

Като стана приказка – дайте насам курса , по който сте ни спазарили. Дайте сметките насам. Що не кажете какво ще стане с ония 30-40 милиарда евро, които стоят на склад, за да гарантират борда? Тия пари сме ги изгладували всички ние за последните 18 години. Всичко поскъпваше, а заплати и пенсии – едва-едва, че сме били в борд. Много българи умряха или се молеха да умрат в болници и старчески домове, за да не се мъчат повече в глад, мизерия и болести. Това са кървави пари. И сега искат да ги откраднат. Ако отвържем борда днес, ще ги излапат набърже нашите финансови апаши, а ако влезем в еврозоната – евроапашите.

Седнал Борисов да убеждава, а битивитата му да разказват, че нямало въобще да поскъпне живота с еврото. Ми, питайте естонците, гърците. От ден първи – скока в цените е между 40-50%.

А и приспивната песен как банките са щели да се оправят с дълговата криза и ликвидността, направо вбесява до смърт. Докога собствено, ние с гайдите и няколкостотин лева пенсии и заплати, ще спасяваме банките? За да ни дават кредити по 18% ГПР-то, да ни скубят с безумни такси, от които правят само в България по 25 милиарда лева годишно и да изпадат в несъстоятелност на всичко отгоре?! През последните 30 години това се случва редовно през 8-10 години. Да обяснявам ли защо или ще се сетите, че крадат и си раздават бонуси и заплати, живота си живеят, докато ние се трепем да им плащаме лихвите до живот.

Тия търтеи живеят от криза в криза, защото всеки път биват спасявани за сметка на спестяванията на гражданите.

Щом въведат еврото, всичко ще стане по-скъпо, а вие ще получавате по-малко. Хора с по 500-600 лева заплати няма как да хеджират, а над 70-80% живеят с такива пари. Могат да намалят загубите от евросуапа само богатите хора и компании, тия дето се давят в пари. На тях днес им се каза, че имат време до 2023-25 година, таман като свършат с точенето на еврофондовете, за да си спасят парите и богатството. И те, вярвайте ми, започват още от днешния ден да си евакуират парите. Да, онези с левови жилищни кредити ще бъдат подлъгани, че ще спечелят от евросуапа, но ще им скроят шапката. Не съм виждала банка на загуба. И в Монополито се казва – банката никога не може да фалира. Тъй че скритото обедняване ще изяде изгодата от суапа и може да е над 70%, като при шоковата терапия от 1990 г.

Не помните, ама скоро ще се наложи. Преди да отвържат цените, хората от 4 сутринта се редяха на опашки за мляко и хляб. Нямаше друга причина за този нарочен дефицит, освен това, че струваха стотинки. Всички обаче чакаха ценовия шок, изпокриха евтината стока, за да я пуснат после същата, но петдесет, сто пъти по-скъпа. Имаше и купонна система, че хората се оказаха с по 10 долара заплати и всичките им спестявания станаха нищожни. И сега ще стане така.

А пък кмета Янчулев и крадливата компания, която го тури на Московска 33, в суматохата по ценовия шок даже откраднаха язовир „Искър“, ама целия и го продадоха на турците. Ходех по дъното му един ден да пиша репортаж къде изчезна водата и още пазя няколко черупки на умрели миди, които намирах по дъното. Наистина ли не помните как миехме тоалетните с минерална вода от Централна баня през 1993 г.?! Цели месеци наред в жегата се бяхме осмърдяли на воден режим, докато есенните дъждове не напълниха Искърската каскада.

Не помните! Ами, значи пада пак да ви изуят гащите!

Защото ако си спомните, веднага ще разберете каква финансова гилотина ви готвят, и без да ви плаща някой и без да ви приканва на площадите, лично ще идете да им оскубете перушината на тия от консенсуса по еврото. Защото в личен план бедата е голяма, но е най-голяма за държавата. Ще я нагушат с кредити, а после ще я разграбят тъй както разграбиха Гърция, под формата на приватизация. За нашите деца ще останат трохите от всичките ни природни ресурси. Водата ще бъде изнасяна към Турция, че там ще си плащат, а ние ще събираме дъждовна вода като боливийците от Коча Бамба, а пък Веолия ще ни забранява това и ще ни продава водата на чаени лъжички. Кафето ще бъде по-евтино от водата, с която ще се прави, помнете ми думата!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*