Оля се! Цветан Цветанов изрече Потресаваща ЛЪЖА за президента Румен Радев! Ето какво се случи:

Президентът Радев е виновен за правителственото постановление за бежанците, изцепи се  председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на парламента. Той се изказа в хода на разискванията по питането на соцлидера Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов за политиката на кабинета по мигрантите.

„Желанието на президента на републиката е това да бъде прието сега и по начина, по който предлагам“, цитира Цветанов думи на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, предлагащ форсиране на постановление на МС 208 за мигрантите. „Документът е приет от служебния кабинет пет дни след парламентарните избори през март 2017 г., когато вече е ясно, че ще управлява ГЕРБ“, натърти неколкократно Цветанов. И направи извода, че сегашното правителство работи по това ПМС 208. Какво критикува Корнелия Нинова, учуди се Цветанов.

Думите на Цветан Цветанов обаче са АБСОЛЮТНА И КАТЕГОРИЧНА ЛЪЖА! И една проверка много лесно до доказва. Ето каква е всъщност ИСТИНСКАТА хронология на събитията:

Постановление 208 за бежанците е прието на 12 август 2016 г., когато на власт все още е  вторият кабинет на Бойко Борисов.

След като правителството пада, служебният кабинет на Огнян Герджиков ОТМЕНЯ скандалното решение на кабинета „Борисов- 2“.

След като ГЕРБ се завръщат на власт през май 2017, едно от първите неща, които правят е, да върнат отново постановление 208! Това се случва през август 2017.

Какво представлява всъщност въпросният документ? Това са европейски правила, които българската държава трябва да спазва за интеграция на мигранти – да им осигури жилище, да им плаща осигуровки и пр.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*