Елена Йончева с Обръщение към 80-те % Дебили! РАЗТЪРСВАЩО!

„Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политическият неграмотен не чува, не говори, не участва в политическите събития. Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политическите решения.

Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество“.

Това написа в профила си днес топ журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, няколко дни след зрелищната премиера на документалния си филм „Граница“.

А самият документален филм „Граница“, пожъна огромен интерес в интернет, като само за седмица бе гледан от над 4 млн. потребители. На премиерата му в зала 42 на НДК присъстваха над 300 души от политическия, икономическия и културния елит на страната. Скандалните факти във филма изтръгваха спонтанни емоционални реакции от публиката – смях, гняв, възмущение. Прожекцията завърши с бурни апрлодисменти за професионализма на авторката. На събитието най-неочаквано дойдоха вицепремиерът Валери Симеонов, главен защитник на „възпиращото съоръжение“ по границата и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двамата се опитаха да умаловажат сериозните разкрития във филма и да обърнат събитието в своя полза с неумел политически пиар, но тези опити бяха посрещнати с освирквания от публиката. А филмът дава сериозни основания за притеснения. Фактите, показани в него, разкриват пълната неефективност на оградата по границата с Турция, която струва на данъкоплатците 200 милиона лева или около 500 евро на линеен метър с прилежащата инфраструктура. За сравнение – изграденото от гръцка страна много по-солидно и надеждно съоръжение струва два пъти по-малко – 250 евро на метър, става ясно от разследването на Йончева.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да де ама наглите дошли да умаловажат разкритията във филма!Супер наглост!Това е,политическата неграмотност грасува за такива кухи,корумпирани тикви!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*