Проф. Михаил Мирчев: България е в клещите на одържавената мафия! Убийствен Коментар:

Професор Михаил Мирчев е сред изявените политолози и социолози у нас. Ето какъв е неговият коментар за настоящата политическа ситуация у нас:

„Сега България живее в клещите на одържавената мафия. Това е резултат от втория преход, който се разгърна от 2009-2011 г. с възцаряването на ГЕРБ и сиамските близнаци Борисов и Цветанов. Този преход успешно го завършиха към края на 2014 година. Тогава след уличните подвизи на десните „умни и още по-красиви” и предателството на Местан-ДПС към правителството на Орешарски (юни 2014 г.) ГЕРБ спечелиха отново изборите и поеха втория си правителствен мандат. Оттогава официално мафията има своя държава в България.

При мафиотска власт и правителство всичко се решава чрез рекет и мутренски репресии, чрез правителствена корупция в огромни и дори немислими размери, както и под благия поглед и нежни потупвания от страна на западни политически меценати (канцлери, папи, президенти), които тук си отглеждат удобни управляващи послушници. Колкото по-криминални са те, толкова са по-послушни – за да изпълняват мръсни поръчки към собствения си народ и страна, към съседни народи и страни, и чат-пат в общоевропейски мащаб.

Бенчо Бенчев е персонаж от такава държава, от болната и изродена част на това общество и политическа структура. Митьо Очите също е класически персонаж, един от все още физически оцелелите. Мутрите, които бият хора по магистралата или по централни столични кръстовища, са също класически персонаж. Директорките на училища и нещастни учители, които виждат как сред учениците им се разпространяват наркотици, но се страхуват и си мълчат, дори отричат пред родители и инспектори, че в училището има такива неща, са също класически персонаж от едно такова увредено общество с мафиотизирана държава. За драмата с КТБ от лятото на същата 2014 г. дори не е нужно да говорим – след като на всички от години е известено, че там са оплетени всички партии, вкл. управляващата, оплетен е главният прокурор и назначените синдици, оплетена е централната банка и контролиращите й звена, оплетени са досегашните президенти, оплетен е най-личния сред олигарсите ни, оплетен е лично премиерът ни светлоструен и неподражаемо народолюбив.

Обществото ни болезнено боледува. Европа от Брюксел не ни лекува, а за жалост допълнително ни разболява. Натискът да приемем Истанбулската конвенция е свидетелство за това тяхно грижовно разболяване на България и българите, като просветен и достоен народ. Но се приближаваме към развръзка. 2016 и 2017 бяха последните години от предишния обществен деградиращ цикъл. 2018 г. е първата година на новото пренареждане, на събиране на сила за обръщане на процеса и посоката.

Очаквам изборите в Европа и България през следващата 2019 г. ясно да го демонстрират. На сцената излизат нови лица, партии, морален заряд. Европа се обръща, макар бавно и травматично, но се обръща към оздравяване. Светът също се обръща. Това съвпада и с обръщането в България. Така ми се струва в една най-обща и глобална перспектива“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*