Паника тресе САЩ! Путин и Меркел сключиха съюз! Ето какво се случи:

„Първа стъпка в посока отмяна на анти-руските санкции“ – така немските медии определиха ключовата среща между Владимир Путин и Ангела Меркел, която се проведе в Мезеберг, край Берлин.

Лидерите на Русия и Германия разговаряха цели три часа, а резултатите от срещата им никак няма да се харесат на Вашингтон.

Меркел и Путин се договориха да пазят проекта „Северен поток- 2“ от вмешателството на трети страни (разбирай – на САЩ). Да си припомним, че и двата газопровода между Русия и Германия са трън в очите на Вашингтон. И въпреки, че Меркел частично угоди на Тръмп, като сключи с него споразумение за увеличаване вноса на втечнен шистов газ от САЩ… въпреки това американският президент не спира да плаши със санкции немските и руските фирми, които участват в строежа на „Северен поток- 2“.

„Проектът има изцяло търговски характер и няма да се допусне политизирането му“, заявиха категорично вчера и Владимир Путин, и Ангела Меркел.

Растящият стокообмен между двете държави, трябва да продължи да се увеличава, заявиха още руският президент и немският канцлер. А това означава, че антируските санкции постепенно ще отпадат. Ето още една новина, която никак няма да се хареса на САЩ.

По темата „Сирия“, Путин и Меркел съобщиха, че ще има още срещи между представители на Русия, Германия, Франция и Турция. Срещи, чиято цел ще е връщането на сирийските бежанци от Европа у дома им.

По отношение на Украйна, двамата лидери коментираха, че Минските споразумения не се изпълняват, което е обезпокоително. Обсъден е бил и статутът на проруската размирна област Донбас.

От началото на годината, немският канцлер Ангела Меркел работи за ограничаване на антируските санкции и неведнъж е поставяла въпроса пред американския президент Тръмп. Той обаче продължава линията на предшественика си Обама, като налага регулярно все нови и нови санкции срещу Москва. Към които санкции принуждава да се придържат и съюзниците на САЩ в Европа.

В Европейския съюз обаче се надигат все повече гласове за отмяна на санкциите срещу Русия. За това твърдо настояват Унгария, Чехия и Словакия. Към тях се присъедини и Италия, след като наскоро избра новото си правителство. А най- големият привърженик на идеята е Австрия, която в момента е председател на ЕС.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*