Италия заплаши: Спираме вноските за ЕС! Ето какво се случи:

Италианският вицепремиер и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика Луиджи ди Майо заплаши, че страната му ще спре вноските в бюджета на Европейския съюз, ако не получи помощ за справяне с мигрантския натиск, предава агенция „Ройтерс“, цитирана от БГНЕС.

Ди Майо, който е и лидер на Движение „5 звезди“, част от управляващата коалиция, направи подобно заявление във връзка с отказа на останалите страни от Евросъюза да приемат мигрантите от кораба „Дичоти“, който вече трети ден се намира закотвен в пристанището Катания на остров Сицилия.

„Ако на утрешната среща на Европейската комисия не се вземе решение за преразпределяне на мигрантите от кораба „Дичоти“, Движение „5 звезди“ и лично аз, няма да искаме да плащаме всяка година на ЕС по 20 млрд. евро“, заяви 32-годишният Ди Майо във видео обръщение, публикувано на неговата Фейсбук страница.

По-рано стана известно, че властите в Италия са допуснали 27 непълнолетни да слязат на брега в Сицилия. На борда на „Дичоти“ продължават да се намират още около 150 мигранти, които Рим не желае да допусне на своя територия.

Във връзка с мигрантската криза, ЕК взе решение в петък да се проведе извънредна неформална среща на 12 държави-членки.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*