Тези думи на Ангела Меркел за Русия ШОКИРАХА света!

„Германия не може да се откаже от руските доставки на нефт и газ“, заяви немският канцлер Ангела Меркел по време на лекция, която изнесе пред студенти в столицата на Азербайджан – Баку. Изказването на Фрау се превърна в топ събитието на деня, което пряко отразиха няколкото най-големи световни телевизии. И със сигурност на западните партньори на Германия, и най- вече САЩ, със сигурност не им е станало приятно от думите на Меркел.

„Азербайджан е потенциален източник на газ за Германия. Но, честно казано, не е на толкова привлекателна цена като руския“, откровено призна Ангела Меркел пред азерските студенти. С което предизвика силен смут в редиците им! За първи път немския канцлер си позволява да каже истина, която европейските лидери вече 10 години не смеят да изрекат на глас. А именно – че за Европа, а и за целия свят не съществува по- евтина алтернатива на руските енергийни доставки.

„Руският газ за Европа е двойно по- евтин, сравнен с газта, идваща от която и да е друга страна“, заяви Меркел, като визира най- вече вноса на втечнения американски шистов газ. Въпреки че преди няколко месеца Фрау подписа с Тръмп договор за увеличаване доставките на втечнени шисти от САЩ, най- вероятно Германия не е подписала сделката съвсем доброволно.

Ангела Меркел отвърна задочно и на американските обвинения срещу „Северен поток- 2“, според които, проектът щял да направи Германия зависима от Русия. Немският канцлер категорично отхвърли подобна опасност. И разкри, че въпреки „Северен поток-2“ транзитът на газ през Украйна няма да спре. Но все още не било ясно какви точно количества ще минават оттам.

В заключение, Меркел заяви, че Германия силно държи на добрите отношения с Русия. И сякаш за да го докаже, отговори доста сухо на въпроса дали отявленият враг на Русия – Грузия скоро ще бъде приета в ЕС. „ Това със сигурност няма да се случи през следващите 10 години“, заяви най-безцеремонно и демотивиращо за цялото Закавказие Фрау.

Припомняме, че преди седмица Ангела Меркел и руският президент Путин се срещнаха в Германия, за да обсъдят отношенията си. А след края на сглядата двамата категорично декларираха, че няма да позволят политизирането на „Северен поток- 2“. Дали задаващият се Немско-Руски енергийно-икономически съюз е уплашил САЩ?! Направете си извода сами: Само 2 часа след срещата на Путин и Меркел, Вашингтон обяви, че налага санкции на всички фирми (руски, немски и от трети страни), които участват в проекта „Северен поток-2“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Евала на Меркел, че е избрала това ленено сако и с прекрасен цвят за срещата си с Путин

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*