Плевнелиев се изцепи: Аз съм световно признат, а Радев е кръгла нула! Ето как му отвърна президентът Радев:

„Не мога да скрия разочарованието си от действията на президента Радев“, сподели той. „Той е първият президент на България – популист. Не му отива на един държавен глава да поставя под съмнение действията на институциите. В това има противоконституционалност. Проблемът е много сериозен“, подчерта Плевнелиев.

Външнополитически Радев е никакъв фактор, нула, нямат му никакво доверие. Няма кой да го чуе. Той ще бъде формален по опорните точки на външното министврство.

„След като не може да свърши нищо за България навън, той ще играе вътрешноплитически“, заяви Плевнелиев..

„Президентът трябва да бъде балансиран, да бъде платформа на всички добри идеи в България. Държавният глава не може да обижда, да разделя нацията и да принизява институциите. Той може да посочва проблема, но не и по този начин. Не му прилича и не е добре на един държавен глава да действа по този начин“, смята бившият президент.

Президентът Румен Радев зашлеви звучен шамар на БСП, заявявайки, че към момента ГЕРБ няма алтернатива, подчерта Плевнелиев.

„Нямам никакви амбиции за политически постове. Аз се чувствам в една много позитивна среда на развитие. В момента получавам световно признание. Нямам на кого какво да доказвам. Аз влязох в политиката, за да дам, а не за да взема“.

„Оставам в България, за да работя за страната си и да съм полезен“, заяви още той.

Президентът Румен Радев не закъсня да коментира думите на предшественика си, като заяви следното: „Нека всички за пазим авторитета на бившия държавен глава, дори когато той самият не знае как да го опази!“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И защо трябва да пазим авторитета на „бившите“? За да могат Случайни хора да се избират и в бъдеще? Това е глупаво. Плевнелиев е едно недоразумение!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*