Тези думи на Елена Йончева просто размазаха гербаджиите! Ето Защо:

„ГЕРБ си отиват, защото във всяка една сфера докараха България до дъното. И хората започват да стават гневни. Въпросът е – какво ще остане след това?“.Това каза Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“, пред Нова телевизия.

„Пропаст не се прескача с малки стъпки. Затова ние излизаме от парламента, за да достигнем до всяка община и да започнем разговора – какво трябва да се случи в България“, допълни тя.

Народният представител поясни, че в зависимост от темите и законопроектите, които се поставят в Народното събрание, ротационно ще се сменят народните представители от левицата.

„Нашето мнение трябва да се чуе по отношение на законопроектите, свързани с двойния стандарт при храните, подпомагане на българските производители – законопроект, който е съгласуван с „Произведено в България“, законопроект, който трябва да регламентира по какъв начин функционират държавните дружества, които са се превърнали в държавна хранилка“, подчерта Йончева. „В една демократична държава, ролята на опозицията е изключително важна, защото дава тон на дебата, дава гласност на много теми“, добави тя.

„Преките чуждестранни инвестиции за десет години са намалели десет пъти и са под 1 млрд., защото има корупция, лоша бизнес среда, защото съдебната система работи бавно“, отбеляза Йончева. Тя попита какво се случва с медиите, образованието, със здравеопазването – закриване на държавни и общински болници, както и битовата престъпност.

„Разговорът е как да измъкнем България от това дъно, на което се намира“, каза народният представител.

Тя посочи доклади на  държавния департамент на САЩ, според които се конкретизира за корупция по високите етажи на властта, свързана с изграждането на инфраструктурни проекти.

„Пътувайки по магистралите, ние плащаме данък „живот“. Искаме да се вземат проби от АМ „Тракия“, АМ „Струма“ и АМ „Люлин“. Ще покажем и колко е откраднато, за да може да не плащаме този кръвен данък“, завърши Елена Йончева.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*