Tози метод струва стотинки, а може да изтегли всички болести и отрови от тялото ви

Това ще изтегли всички болести и отрови от тялото ви! Струва стотинки! Само направи това! Освен, че прясното зеле е полезно да се приема сурово, ние използваме неговите листа, за да правим компреси при необходимост. Само да си припомним, че обикновеното прясно зеле има твърда целулоза, затова не трябва да се яде от хора, които имат язви. Но ако задушите зелето или го запечете във фурната, то омеква и не дразни стомаха.

1. Зеле при отоци от травми. Ако вашите глезени, колена, китки или лакти ви болят, защото са преуморени от работа или движение; ако сте имали травма на тези места или ако наскоро са свалили гипса, трябва да сложите зелеви листа за компрес. Компрес от прясно зеле облекчава болката. Самият компрес се прави изключително лесно. От зелката откъсвате 1 или 2 листа, но да не са най-външните, които по принцип изхвърляме. Слагате листото или листата върху болното място и увивате с по-голяма кърпа, шал, бинт, наколенка или глезенка. Трябва да спите така през цялата нощ. На следващата сутрин ще видите, че листото е като изсъхнало, а мястото не трябва да ви боли. Ако травмата е стара или пък болката е била много силна, преди да сложите компреса с прясно зеле, ще се наложи да повторите процедурата още няколко дена.

2. Компрес от зелеви листа при проблеми с щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза страда най-вече от стрес. Не гледайте така тъжно, когато ви болят гърдите. Тя може да изпадне в състояние на хиперфункция – да произвежда в ненужно големи количества хормоните на растежа и на метаболизма. За да бъде „успокоена“ щитовидната жлеза и тя да започне да работи нормално се прави на гърлото и на щитовидната жлеза компрес от зелеви листа. Трябва да сложите бинт или шал, за да задържите листото от прясно зеле на място. Необходимо е да спите с този компрес и да го свалите на следващата сутрин.

3. При силно главоболие. Ако имате силно главоболие, причината може да е проблеми с очите. Затова е необходим преглед с очен лекар – офталмолог. Ако главоболието не е заради очите, а породено от стрес или преумора, можете да го облекчите с компрес от листа на прясно зеле. По-малки листа от зеле или нарязани по-големи налагате на челото, на слепоочията и на върха на темето. Вие ще решите дали ще сложите забрадка, шал, шапка или по друг начин ще задържите листата на главата, но отново е добре да спите цяла нощ с тях. С компрес от прясно зеле усмивката ще се върне на вашето лице Ако се притеснявате, че косата ви ще се смаже или ще се омазни, направете го през почивните дни. Зелевите листа ще изтеглят болката и вие ще усетите огромно облекчение. Ако болката не е толкова силна, стойте с компреса поне 2 часа лежейки в удобна поза. Можете да използвате това време да четете книга, списание, да слушате музика, да гледате филм, ако не искате да спите.

Източник: Blitz.bg

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*