Борисов се изцепи: Можех да не позволя на Радев да стане президент! Вижте защо Борисов беснее:

„Със сигурност името на новия главен секретар ще бъде съгласувано с държавния глава. Съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е формална…Както от командващ ВВС, ставаш президент – кой да те спре? Ние можехме тогава да не го освободим по тази логика…“, тросна се Борисов пред медиите по повод категоричния отказ на президента да подпише указ за освобождаването на Маринов от поста главен секретар.

Така или иначе, от правителството изпратиха необходимите документи в президентството, за да се задейства процедура по съгласуване. Което, на практика означава, че през цялото време Радев си е бил в правото да отказва да подпише документа. И съгласувателната процедура не се състои в това: „Бойко нареди – ти подпиши“. Пък и Радев няма никакво основание да прави услуги на правителството и да подписва, каквото му подхвърлят.

В крайна сметка, президентът подписал указа за освобождаване на Младенов, след като необходимите документи били изпратени. Радев обаче коментира в социалните мрежи, че кандидатурата на Младен Маринов за шеф на МВР, се приема критично от обществото. 

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*