Франс прес: Защо Бойко Борисов МЪЛЧИ за Унгария? Отговорът е Шокиращ:

България заяви днес, че ще се присъедини към Полша в противопоставянето на евентуални санкции на ЕС срещу Унгария, която Брюксел обвинява, че представлява „системна заплаха“ за утвърдените ценности на блока и върховенството на закона, съобщава „Франс Прес“.

„Българското правителство взе единодушно решение да подготви позиция в защита на Унгария“, каза в изявление министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Впечатление направи, че той беше придружен само от Валери Симеонов и министър Нено Димов от квотата на ОП. Нито един представител на ГЕРБ не застана до тях. Всяко наказателно действие срещу Унгария „би създало опасен прецедент“, каза още Каракачанов.

„Позицията на Обединени патриоти е, че решението е тенденциозно, включително без да се отчитат политиките на Унгария по отношение на някои критики и готовността на страната да разговаря с Европейската комисия по отношение на някои критики към нея. Тенденциозно решение, прокарано по идеологически причини, без дори да се отчете гласа на гласувалите страни „въздържали се“. Смятаме, че това е нарушение на суверенитета на страна членка на ЕС“, смята Каракачанов.

ГЕРБ явно нямат своя позиция по въпроса, или по- скоро, не искат да я изкажат на глас, за да не раздразнят босовете в Брюксел. Вероятно идеята е да си „измият ръцете“ с оправданието, че коалиционните им партньори са ги принудили.

Консервативният премиер на България Бойко Борисов се въздържа от коментар по този въпрос досега, коментира още Франс Прес. Но петима депутати от партията на ГЕРБ в Европейския парламент гласуваха против предложението миналата седмица, а един се въздържа.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*