Нора Стоичкова: Защо Орбан се ОПЪЛЧИ на ЕС, а Борисов ПРОДАДЕ България за кирливи евросубсидии? Разтърсващ Коментар:

След гласуваната резолюция срещу Унгария в европарламента, медиите ни заляха с изключително непрофесионални разговори по скандала с унгарския премиер Виктор Орбан в Брюксел, който тече от няколко дни. И като че ли взеха страната на евробюрократите. Продупчиха ушите и избодоха очите на невинните си зрители, слушатели и читатели с клиширани фрази като “ясно политическо послание”, евроценности и тям подобни.

Пригласят в наркотичен захлас на йезуитския съд над Орбан и унгарския народ – братя по кръв и вяра, без да осъзнават, че така размитат пътеката на евробюрократите към нас. А нашето държавно ръководство не е Виктор Орбан и още отсега – преди да са го емнали по устав на брюкселското килимче, взе да подгъва коляно. Само от намека, че за непослушание, Брюксел реже субсидиите.

Всъщност Виктор Орбан вбеси евробюрократите с една съдържателна реч, в която обясни, че:

1. Унгария е против мигрантската инвазия и не възнамерява да се превръща в мигрански разпределителен център, както настоява Ангела Меркел.

2. Унгария ще продължи да се развива и възпитава поколенията си в традиционните християнски ценности;

3. Никакви санкции срещу Русия няма да бъдат подкрепени от официална Будапеща;

4. И въобще – Унгария няма да спре строежа на нови ядрени блокове в АЕЦ „Пакш” с руска ядрена технология и да се откаже от почти 11 млрд. евро преки чужди инвестиции, осигурени от „Росатом”.

Без познатото изнудване – на, подпиши сега, Истанбулската конвенция, спри си ядрената централа и докарай унгарците до просешка тояга като глупавите българи, скарай се с Путин и ще ти пуснем 1-2 милиарда евро субсидии, ама с такава бюрокрация и документация ще ти ги пуснем тия субсидии, че да имаш да ги „усвояваш” таман още 10 години. На час по лъжичка

Унгарският премиер даде ясно да се разбере, че Унгария не възнамерява да подкрепя санкционната политика на Брюксел и Вашингтон срещу Русия и лично срещу Владимир Путин. За което получи леден душ – лично председателят на Еврокомисията Жан Клод Юнкер – обеща да лиши Унгария от право на глас в Европарламента.

Едва ли не – ей сега ще изхвърлят Унгария от ЕС. И, какво ако Орбан и унгарците не се подчинят? Кой ще спечели, се пита в простото уравнение Вашингтон, Брюксел или отново Москва. Както стана в Сирия. НАТО ще заобикаля Унгария, докато планира военните си операции срещу Москва или как?!

След като изслуша възпитано невъздържаните заплахи на страдащия от артрит Юнкер, упреците на всякакви евродепутати, оня ден Орбан си награби листата и няколко часа по-късно го видяхме да се ръкува с руския президент Путин в Кремъл. Потвърдиха официално, че ще строят нови ядрени реактори с руска ядрена технология, току под носа на Брюксел.

И кой знае още какво са договорили зад камерите. Че колко километра са от Будапеща до Брюксел, та евробюрократите си позволяват лукса да пъдят Унгария от ЕС и да обиждат премиера й!

В йезуитския процес срещу Орбан, нашите евродепутати реагираха шарено и безотговорно. Едни, като Станишев взеха да обясняват, че какво щяло да остане от ЕС, ако всеки правел каквото си иска. Други евромъдреци от неизвестен произход пък се разглаголиха как ЕС не бил теокрация, че традиционните християнски ценности да са норма за всички. ЕСъ-то, според тези семпло устроени евродепутатски глава, била „политически и икономически съюз, основан на европейските ценности”.

И защо, като сте я монтирали в ефира тази хлевоуста евродепутатска уста, не можете да я накарахте да изброи поне 5 от тия ценности, че накрая и ние да ги чуем и разберем?!

Днес тъпаците преобладават в европарламента, но това не означава, че и журналистите задължително трябва да им импонират. Поне колегите би трябвало да са наясно, че съвременна Европа е пряк наследник и правоприемник на европейската християнска цивилизация на Волтер, Юго, Шилер, Ван Гог и прочее титани. Цялата европейска култура е дълбоко пропита от християнството и се е развивала, избуявала и стигнала до апогея си именно спазвайки традиционните християнски ценности и онези, които държат семейството ЗАЕДНО. А европейските мъже са се били смело срещу арабското нашествие, понесли кръста и християнските хоругви.

Срещу арабите е излязъл и нашият Хан Тервел – Ювиги точно преди 13 века. Били са се 10 на 1, ислямски пълчища срещу храбрите български бойци и непобедимата ни конница. И Тервел е спасил Цариград, Византия и цяла Европа от арабското нашествие. За да остави земя и бъдеще за своите наследници.
За нас, глупци неразбрани!

Нора Стоичкова,
Телевизия Евроком, Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Браво, госпожа Стоичкова! Много добре казано, АКО има кой да го прочете и разбере…

  2. Удоволствие е да се четат коментарите и анализите на госпожа Стоичкова. дано по-често й дават думата.

  3. Госпожо Стоичкова, моля Ви да изброите Европейските ценности, защото ми писна да ми надуват главата с тях, но да не казват какви са!

  4. Господин Юнкер по-добре да си лекува артрита.Бъгария не е васална държава и по конституция интересите на българският народ т.е. на държавата ни са над всичко.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*