Радев се обяви за единение на нацията, но ето как Борисов посрещна призива му!

„Обществото ни все повече осъзнава нуждата от единение“. Това заяви президентът Румен Радев в специално обръщение към нацията по повод 100-годишния разкол в българската нация.

Президентът отправи призив за национално единение. Държавният глава заяви, че група общественици са се обърнали към него с тази инициатива. Президентът посочи, че наследените обществени разломи трябва да се преодоляват, а не да бъдат употребявани за злободневен политически бизнес.

И заяви, че ожесточението от миналото минира пътя към бъдещето. „Единението не закрива политическия дебат, а бди той да се провежда в името на националния интерес, с уважение към чуждото мнение и свободата на словото. Единението не е индулгенция за престъпления, а борба за законност и правосъдие, на което обществото може да разчита. Единението не може да се случи под знамето на никоя идеология, а само и единствено под знака на културата и човеколюбието.

Вярвам, че след години на разделение обществото ни все повече ще осъзнава нуждата от единение. Процесът ще е дълъг, ще срещне съпротивата на сили, които се хранят от разделението. Но, убеден съм: мъдростта ще победи ожесточението“, заяви президентът.

Пламенният призив на Румен Радев обаче беше посрещнат на нож от премиера Борисов: „Всеки ден президентът се заканва да омете ГЕРБ. И в момента, когато сее най- голямо разединение, започва да ми говори за единение“.

За капак, премиерът се нахвърли и срещу интелектуалците, които се срещнаха с президента наскоро и го помолиха да застане зад каузата им: „Няма да се учудя ако и Нешка Робева е там“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*