Плевнелиев Изтрещя на Русофобски Форум! Вижте какви ги наговори срещу Русия и Путин:

Бившият президент Росен Плевнелиев изнесе изключително злостна антируска реч по време на свое участие в конференция в Софийския университет на тема „Хибридните заплахи: мит или реалност? Последствия за националната и европейската сигурност”. Други български представители на русофобското мероприятия били Александър Йорданов и Иван Костов.

Плевнелиев обвини българските национални медии, че са рубладжийски и като доказателство, приведе следния аргумент:

„Та нима няма една българска телевизия, една, която да отиде на 100 км от Москва и да покаже как живеят днес руснаците? Защо една българска телевизия не отиде там в Сибир, където веднъж на месец идва влакът с магазина, от който те купуват… Защо не покажем начина, по който днес живеят руснаците? Че практически в крайна сметка опозицията бе избита. Тя не е просто елиминирана, тя е избита. Защо българските медии нямат елементарната смелост да излязат и да посочат проблемите такива, каквито са – как живеят днес руснаците”, попита с апломб Плевнелиев.

„Отгоре на върха на руската пропаганда стои една от любовниците на президента Путин и е инсталирана неслучайно, за да прави това, което тя прави”, добави Плевнелиев.

„Аз никога няма да забравя как в един момент, в който bTV, която по това време беше най-гледаната българска телевизия, собственост не на кой да е, а на Time Warner – една главно американска медийна компания, излъчваше романтични филми един след друг и репортажи от добре осветения Болшой театър, от Кремъл в момент, в който точно Русия извършваше руската окупация на Крим. Аз тогава лично бях толкова потресен от тоталната дезинформация, която течеше по българските медии, че се опитах да направя нещо, което никога не съм си позволил да правя като държавен глава; не съм си позволил да звъня на един журналист и на един собственик на медия, за да го помоля за нещо. Това беше част от начина, по който аз действах и вярвах, че това беше правилният начин.”,заяви още бившият президент.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ето ви нагледен пример,как ревностен комунист,който дължи всичко в живота си на БКП, се е превърнал в истеричен антикомунист !? И то,не заради друго, а защото просто е сменил господарите си ! Преди предан на КПСС, сега , още по-предан на ЦРУ!?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*