Гавра! След чутовния скандал с майките, Валери Симеонов ще оглави следната институция:

Вицепремиерът Валери Симеонов ще оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, заложен в законопроекта за хората с увреждания, одобрен с консенсус на първо четене от социалната комисия в парламента, предаде „Дарик“.

Към момента този орган се ръководи от социалния министър Бисер Петков, но през пролетта, когато ще влязат в сила голяма част от текстовете, постът ще бъде даден на ресорния вицепремиер.

Депутатите от социалната комисия одобриха и законопроекта за личната помощ, внесен поотделно от БСП и Воля. В него е заложено предоставянето на асистентска услуга за хората с най-тежките увреждания и децата с ТЕЛК. Двата законопроекта бяха одобрени с консенсус и от здравната комисия.

Новината е изненадваща с оглед на това, че в последните дни се разигра голям скандал около изказвания на Симеонов, свързани с майките на деца с увреждания.

В крайна сметка вчера на Коалиционен съвет на Патриотите бе решено, че лидерът на НФСБ няма да подава оставка като вицепремиер, а днес той се извини официално на всички, които е засегнал.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*