Проф. Иво Христов: За 30 години си Изпуснахме Държавата, защото… Мълчахме! Разтърсващ Коментар:

„В България няма политика, тя отдавна е заменена от скандала, който пък замества един простичък факт – липсата на реален политически субект, който да я представя”, обясни професорът по социология на правото. Той подчерта, че предпочита употребата на понятието „политика” пред брюкселското клише „политики”. Разговорът за политика обаче означава да има с кого да го водиш, стана ясно от думите му, които илюстрира с китайската поговорка: „За да плеснеш, са необходими две ръце”.

Обществото все още не разбира, че установената цялостна система е причината за състоянието на икономиката, образованието, здравеопазването, които са само нейни елементи. Ако цитирам по памет: „Докато не решите генералния проблем, винаги ще се натъквате на частния, който е проявление на нерешения генерален проблем”, заключи проф. Христов.

 

„За 30 години си изпуснахме държавата. Мълчахме, когато осъществяваха касова, масова и друга приватизация и сринаха българската индустрия, когато ограбиха спестяванията на българите, когато съсипаха нашата армия, когато два милиона и половина българи се изнесоха в чужбина и България бе лишена от живеца си.

Затова всички сме виновни. Гледахме с широко затворени очи как българската държава, икономика и общество се разпадат!”, каза с огорчение народният представител. Сега България е на първо място по сърдечни заболявания, водеща по показатели като висока смъртност, структурна и функционална неграмотност.”

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*