Андрей Райчев: Кабинетът „Борисов- 3“ няма да го бъде! Предсрочни избори ще има много скоро! Ето кога:

Скандали има с много малки прекъсвания – по време на европредседателството, от септември миналата година. Всяка седмица има нов скандал – оградата, хасковската история, Истанбулската конвенция, бягствата от затворите. Единственото ново е, че през последните седмици скандалите се пренесоха при Патриотите. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ социологът Андрей Райчев.

До майските избори има още 20 седмици и всяка седмица ще има скандали – предстоят ни още 20 такива скандала, добави той. Май или септември догодина ще има двойни избори, така не може да се управлява.

Причината Патриотите да са във фокуса на скандалите е, че арогантността на Валери Симеонов гръмна. Той влезе в телевизията с една сцена с баба, която пресичаше границата и за която каза, че си знаела правата. Арогантността, която притежава, не е нещо ново, тя просто гръмна. Той просто си намери майстора. Най-после привлече вниманието и върху него се стовари мълнията на общественото мнение, заяви Райчев.

Парламентът изпада в криза, защото Нинова и ДПС започват да показват силата си. Силата им е там, че те излизат от парламента и той не може да функционира без Марешки, посочи политическият анализатор.

По думите му проблем за управляващата коалиция е и външнополитическата ориентация на партиите в коалицията Обединени патриоти. Не че Сидеров и Симеонов са несъвместими като личности, но единият вика „Крим е руски“, другият – „Русия е окупатор“.

Въпрос на шах е, в момента Борисов си мисли: „Трябва ни друг съюзник, тези не стават за нищо“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*