Борисов ревна: Президентът взима по- голяма заплата и от мен!

„От миналия петък до вчера няма ден президентът Радев да не е нападнал правителството”, посочи премиерът.

Във вторник държавният глава заяви, че срещу него има натиск заради прокурорската проверка над кандидата на държавния глава за конституционен съдия – Атанас Семов.

„Аз не можах да разбера тук каква е политическата намеса, след като моето правителство го предложи навремето за европейски адвокат – да представлява България. Къде е политическата намеса? Коя е острата полемика – това е все едно някой да ти удря шамар и да казва – те се бият”, заяви премиерът.

Премиерът отбеляза, че във всяка сфера доходите се повишават – пенсионерите ще получат по 40 лева, а депутатската заплата се повишава с 90 лева.

„Казвате, че на депутата заплатата се вдига с 90 лева. На президента става 11 000 лева, с 4000 повече от моята, която става 7000 лв. с над 30 г. трудов стаж, иначе е 5000 и нещо”, каза още Борисов.

„Бедността не е грях, когато вземаш 11 000 лв.”, допълни премиерът, като така направи препратка към критиките на държавния глава Румен Радев за данъка за старите автомобили. „Бедността на българите не е грях, за да я облагате с данък”, каза преди дни президентът.

„Заслужава да ги взима, ако държавният глава не взима, кой да ги взима?”, допълни веднага в разговора днес Борисов.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма причина правителството да подава оставка, а оставката на вицепремиера Валери Симеонов не се обсъжда.

Ако един от параметрите на държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка на правителството, заяви премиерът и добави, че не смята, че трябва да стига дотам. Друга конфигурация на управлението, различна от сегашната и без преди това да се мине през избори, е невъзможна, подчерта той в ексклузивно интервю в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Министър-председателят съжалява, че едно непремерено и обидно изказване на Валери Симеонов е върнало на улицата майките на деца с увреждания. „Действително ми е и мъчно, и ме е яд, защото положихме огромни усилия, толкова срещи се проведоха, Извиних се няколко пъти и от негово име“, отбеляза Борисов.

„Надявам се, че той е осъзнал, че с това „уж болни деца“, то е видно, че са болни“, допълни той.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. БОРИСОВ Е С ДИАГНОЗА ОТ ПСИХИАТЪР – НАРЦИСИЗЪМ И СЪВСЕМ “ ЕСТЕСТВЕННА“ Е РЕАКЦИЯТА МУ ПО ОТНОШЕНИЕ ЗАПЛАТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА .ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЙ НИ РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА МИЛИЦИОНЕР И ПОЖАРНИКАР?!?! БРАВО НА НАС,БРАВО,ЧЕ СМЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*