Нора Стоичкова РАЗГРОМИ Лъжите на Борисов! Разтърсващ коментар на смелата журналистка:

Борисов, спри да лъжеш! Помним добре кой подписа договорите за предварително изкупуване на тока от ТЕЦ 1 и 3, т.нар. американски централи. Това се случи в края на април на последното заседание на кабинета на Иван Костов.

Единственият който не подписа тези грабителски договори се казва Петър Жотев, вицепремиер и министър на икономиката. След това, на 17 юни 2001 г. дойде на власт вашето, царското правителство, със Сакскобургготски начело, на когото си мачкал ушите. Благодарение на това, ти стана главен секретар на МВР. Договорът за американските тецове мина през Агенцията за приватизация, където бях говорител по това време. Имаше теч на информация по вестниците за това как с годините токът от 3 стотинки за бита, ще стане днешните 21 стотинки. Лично съм го уредила този теч на информация. Вестниците нехаеха, защото главните им редакторки и мажоретките из вестниците бяха заети да ти пипат мускула. Помниш ли?

По онова време, вашият, царският министър Николай Василев тури последен парафа под този грабителски договор, одобрен от АП и Надзорния й съвет през есента на 2001 г. Докато ти се правеше на полицай и джиткаше напред-назад със служебното беемве по страната да надигаш полите на разни мадами.

Докато в същото време работата ти на Главен секретар на МВР включваше контрол върху работата на спецслужбите по икономическата част, а те ти носеха инсайдърска информация от АП за въпросния грабителски договор. Цялата информация за това какво става в държавата, докато твоят Цар е на власт, идваше всяка сутрин с кафето на бюрото ти, Борисов – какво направи ти по въпроса.

БСП тогава се бореше за глътка въздух, не за власт. Но ти беше зает да чадъриш любовницата си, уредена любезно в Надзора на Сибанк, лично от Иван Костов наредена, за да не го пипате с неговата тайна приватизация на Булбанк. Такава сделка направи ти тогава, дремеше ти за договорите с американските тецове.

Летеше като изгладнял комар по коктейлите в американското посолство, организирани от приятеля ти Уорлик, подреждаше си собствената и тази на Цветелина Бориславова игра и ти беше все едно какво точно става в държавата.

Така че не е БСП тази, която е подписала договорите за американските тецове.

За АЕЦ „Белене“. Проектът се размразява с подписите на тогавашния царски енергиен министър Милко Ковачев и твоят господар – Сакскобургготски. Не е размразен с подписите на БСП, Борисов!

Тройната коалиция със Сакскобургготски, Доган и Станишев почват работа по проекта, през март 2009-та г. вече се стига до създаване на проектна компания, но Станишев е привикан спешно във Вашингтон и тази проектна компания не се прави.

Ти идваш на власт и първата ти работа беше да изгониш стратегическият инвеститор от ГЕРМАНИЯ, – RWE. Защото американското посолство вече ти беше сложило на бюрото в МС презентацията на Уестингхаус. И като прилежен слуга ти стана предводител на мръсната кампания по дискредитирането на този проект. Ти си този, заради когото загубихме няколко милиарда за реактори, които стоят на площадка Белене. Ти си този, заради когото България не получи 10 милиарда евро преки инвестиции от Росатом.

Ти си този, на когото трябва да падне главата, за да се отърве България от най-кошмарното управление, което е имала през последните години.

И ще дойде ден, в който някой ще седне с молива и ще сметне ти, Борисов за 15 години колко си струвал на всички нас.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*