Кеворк Кеворкян избухна: Ето как Властта отново Поруга Народа! Коментар:

Оставката на Симеонов показа, че все още има някаква енергия в Народа. За Властта обаче тя е само повод за сватовничество. Трябва да бъдат успокоени Трите Булки – наричани неизвестно защо Обединени Патриоти, на които все не може да се угоди.

Симеонов с основание вярваше, че нищо не го заплашва. Защото от десетилетия Властта говори както й падне, говори безобразно, арогантно, презрително на обикновените хора. И всеки, който попадне във Властта, веднага прихваща от този език, той е като нелечима срамна болест.

Свястното говорене е заточено в някакъв концлагер. Щутовщините на Сектата нямат край. Преди няколко дни Плевнелиев, например, пак изтърси една нахална глупост: „Не съм убеден в автентичността на тези протести. Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на наша територия”. Майките и инвалидните колички предизвикват геополитически конфликт! Фонтанът на тоя човек няма запушване.

И още нещо изтърсил Фонтанът: „Бедността не е порок, това е състояние, от което не трябва да се отчайваме, а трябва да работим“. Цяло чудо е, че милионите напълно зарязани пенсионери и всички останали бедняци все още търпят подобна словесна разпасаност.

Обади се и бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев – трябвало да се действа с по-твърде ръка срещу протестите. На него не му минава и през ум, че с по-твърда ръка трябва да се действа срещу циганите, примерно. Защото насилията в циганските гета ескалират. Властта свикна с издевателствата над полицаите – и предпочита да не мисли, какво ще се случи, когато циганите се надигнат.

Циганското Надигане ще бъде катастрофално. Властта обаче е взидана само в днешния ден, нищо по-далеч от носа й не я интересува.

Симеонов го лустрираха заради езиковата му вандалщина. Но по телевизиите вилнеят словесно още немалко вандали, които си позволяват да наричат „мутри“ протестиращите. А самите те са истински вонливи мутри. Но ги търпят.

Цветанов отново е неподражаем. След оставката на Симеонов казал, че тя ще успокои страната.
Не се е сетил да каже, че оставката ще нахрани бедните, ще излекува болните, ще даде бъдеще на децата.
Обаче самият Живот Български се бунтува – не можеш да го нахраниш с оставки.

От Камбанарията на Властта мравунякът долу изобщо не се вижда. Ако го видят пък – сега по време на протестите – веднага го мутросват. Наричат хората мутри – и така пак поругават Народа. Много им е лесно да нарекат някого мутра – защо ли? Покажете ги най-после тия мутри – не се дръжте като пъзльовци.

Наричат мутри най-обикновени хора, предимно млади – вижте репортажите и снимките, докато още не са ги уплашили с полицейски актове. Мутрясали от алчност и власт говорят за мутри. Вие сте хора с памет – запомнете ония, които ви наричат мутри. Запомнете мазните им физиономии

Сякаш е невъзможно вече да се постави някакъв филтър пред словоблудците слагачи, пред бабаитите от екрана – депутати, министри и, разбира се, охранени мутри, които се препитават като политолози.

Един Гълъбов каза преди няколко месеца, че онези които протестират срещу кражбата на българска история, обслужват „Доктрината Путин“ – ей такава идиотщина. Виждате какво се случва сега с прехваления ни договор с Македония. Но това няма значение за хрантутниците, които се влачат по корем пред Властниците

Същият сега пък казал, че протестите не са сериозни, понеже имали разнородни искания. Така е, щом Животът е продънен отвсякъде. Сериозно охранените слагачи обаче трудно ще схванат това.
Надмогнали си масрафа – и се подиграват на хората.

Протестите, макар и скромни, все пак дадоха представа за по-общата картина – иначе всяко селище, заради прелестните ни пътища, е скрито в собствената си капсула. И Големият Мрак не се вижда.

Като по поръчка, тия дни съобщиха, че пътищата в Северозападна България са най-смъртоносни в ЕС.

Телевизиите излъчват една направо невъзможна за нормалния свят реклама. Тя е на застрахователна компания и гласи: “Българските пътища НЕ СА СКУЧНИ!” Вече ни подиграват и с реклами.

От най-високата камбанария виждат ли черните балони – и какво мислят за тях? Символ на какво са те?

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*