Кеворк Кеворкян: Властта показва тотално Безразличие към проблемите на народа!

Минаха три месеца от Изтреблението край Своге. Тогава, докато се оправдаваше някак, регионалният министър Нанков каза нещо зловещо: десетки мостове по републиканските пътища се нуждаели от спешен ремонт, трябвало да се намерят 200 милиона лева за това. Месеци по-късно все едно, че нищо не е казано – и никой не знае какво се прави, ако изобщо нещо се прави. Край, забравете. Изтървано е сякаш на пияна глава.

ББ беше много трогателен: когато накара министър Нанков да си даде оставката каза, че го е отгледал като свое дете. Но не е лошо сега да пита детенцето, което е заместник министър, какво се случва с мостовете. То е ясно, че ако стане някой сакатлък, пак соцът ще е виновен, но все пак.

По същият начин никой не се сеща и за безстопанствените язовири или поне за ония, които се нуждаят от ремонт – докато не бъде удавено някое село. За поуки от Аспарухово, Бисер или Хитрино да не говорим. Тия жестоки драми сякаш ни се полагат – така свикнахме с тях. Трябва да бъдат изтърпени някак от жертвите, а останалите да палят свещи, че Бедата ги е отминала.

Властта приеме тия беди като нещо неизбежно, примирила се е с тях. Животът на „Мравуняка“ долу сякаш не е от значение за нея. Усеща се едно пренебрежение към обикновения живот, също и към обикновените хора – тях сякаш ги имат за нещо излишно.

Да сложим сега две капки ведрост: освен мостовете, забравиха и ненужните стадиони. Спомняте си, че преди три години спешно трябваше да „усвоят“ 58 милиона лева евросредства – и в община Ружинци построили два стадиона на 15 километра един от друг. Хора няма – обаче строят стадиони. В Алдомировци пък направили велосипедна алея, макар че в селото нямало и десет велосипеда. А в Ново село гласяха спортен комплекс за близо 6 милиона лева.

Наскоро с половин уста Властта призна две неща: новопостроените стадиони са рискови, защото се намират в обезлюдени райони. Ако до 3-4 години мостовете не бъдат ремонтирани, ще се наложи да бъдат затворени магистралите. Това фалшиви новини ли са – или розови?

Иначе, текат лъжи отвсякъде и по всеки повод. Ето я Захариева – спокойно дудне, че броят на завръщащите се у дома българи вече бил по-голям от този на бягащите от България. Една бърза справка ни убеждава, че казаното си е чиста лъжа. Но защо го правят – себе си ли убеждават, собствените си комплекси ли начесват? Никой няма да ти повярва, обаче ти пльосни лъжата. Вълната от самохвалства им размътва главите, до степен, че не могат да възприемат нищо, което е истински важно или тревожно.

Само съпоставете изреченото от вечно възторжената Захариева със зловещата констатация, че близо 60 процента от България ще бъде демографска пустош до 12 години. 12 – не 120 години! И това не ги плаши. Но пък и не можеш да ги плашиш с неща, които са извън техния личен, добре вчесан микросвят.

Обаче имаме нов вицепремиер, който ще пребори демографската криза. Само дето поиска две седмици, за да се ориентира в проблемите. Досега въпросната дама беше началник на кабинета на бившия вицепремиер Симеонов – би трябвало да е наясно с всичко. Интересно, с какво се е занимавала там, та й трябват две седмици?

Една дама /Антоанета Христова/ пък се предлага за „политически психолог“ – според нея, това е професия, която трябва да произвежда вятър по адрес на Падишаха. Онзи ден се напъваше, за да убеди телевизионните зрители, че Румен Радев руши имиджа си, понеже се държи като опозиционен лидер. Трябва да не си с целия си, за да мислиш, че тази жена може да ти свърши някаква работа – нищо, че й дадоха над 300 хиляди лева, за да направи нови листовки на КАТ. Ако ще подхвърляте пари, по-добре намерете по-смислени хора, които да ви свършат работа.

Бой по Радев от психоложката, а пък новият вицепремиер – дето не знае какво се е случвало досега на работното й място – имала добра експертиза, щяла да справи с демографската криза – някак, някой ден. Тия хора се изплюват върху сурата на покровителите си, но дори не се усещат.

Онзи ден вицепремиерът Томислав Дончев каза нещо странно: проблемът с фалшивите новини не бил, че някой ги измисля, а че някой ги чете. Доста неразумно твърдение – понеже и Властта съчинява непрекъснато фалшиви новини. Калпавите хора, които ни навират в очите, как ги защитават – освен с фалшиви новини?

И друго: защо публиката чете „фалшивите“ новини, а не ви чете вас или подлогите ви? Проблемът не е толкова във фалшивите новини – а в розовите, които са втръснали на хората, заради очевидната си несъстоятелност.

А най-големият проблем е шизофренната представа на Властта за Българския Живот. И безразличието към „Мравуняка“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*