Вътре в ГЕРБ тече страховита Битка! Кои са Лобитата и за какво се Боричкат? Коментар на проф. Александър Маринов:

Предизборната консолидация в ГЕРБ е привидна. Разграничаването на двата кръга по оста Цветанов-Борисов ще прерасне и в битка за лидерското място. Това прогнозира  политологът проф. Александър Маринов.

Той уточни, че сагата с апартаментите, започнала с проверката на този, в който живее финансовият министър Владислав Горанов, е последната сериозна проекция на размяната на удари между заместник-председателя и лидера на управляващата партия.

Вътрешното разделение в ГЕРБ, което виждаме в разминаването между позициите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по ключови теми като НАТО, работата на сегашното правителство и перспективите на управление, е причина за редица от грешките на партията, обясни политологът.

Проф. Александър Маринов

„Нужни са две неща: първо – да се направи една добросъвестна фактическа проверка, и второ – дошло е време да наречем черното – черно и бялото – бяло. Да вземем случая с финансовия министър Владислав Горанов. Неговите изявления са скандални – той декларирал това обстоятелство, защото бил сигурен, че няма нищо нередно. Ако било нередно – нямало да го декларира.

Такава реплика е достатъчна за оставка в една нормална държава. Няма как да се възприеме за нормално това някой на висока публична позиция ползва нещо безплатно, при това без да е нуждаещ се. Самите политици трябва да са наясно не на думи, а на дела. Нещата са много ясни, законът го е казал, какво има да се изяснява? Това не е редно, това е укоримо, това е политически и морално недопустимо за един човек на висока публична позиция“, коментира проф. Александър Маринов.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*