Цветанов се изцепи: ДПС и ГЕРБ са най- отговорните партии в България!

Цветан Цветанов коментира идеята на Ахмед Доган за програмен кабинет с думите „аз смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство“. Пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че в немалка част законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, ГЕРБ получава парламентарна подкрепа и от опозицията.

Но тук под „опозиция“няма предвид БСП, а ДПС. 

„ДПС имат повече национално отговорно поведение на моменти, отколкото БСП.“, заяви Цветанов.

„В много случаи БСП се разграничава от политическите решения на европейските социалисти и има сблъсък между националното и европейското политическо семейство на социалистите. Докато при ДПС няма разминаване на решенията с АЛДЕ.

ГЕРБ по същия начин – кореспондираме с решенията на ЕНП, и аз съм убеден, че в следващите европейски избори много е важно какъв ще бъде резултатът на системните партии и на тези сериозни политически семейства. Да вярваме, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще може да промени подхода и да върне проевропейската визия на „БСП за България“, дълбокомислено коментира Цветан Цветанов.

„В момента мнозинството има съответната обществена подкрепа и смятам, че евроизборите могат да бъдат един атестат за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото съм убеден, че демократично мислещите български граждани осъзнават важността да бъдем част от обединена и силна Европа“, заяви Цветанов.

„ЕС няма алтернатива. За нас да сме част от силното европейско семейство на ЕНП е гаранция за успеха на Европа и за успеха на България“ отбеляза той.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*