Премиерът на Италия Джузепе Конте: Антируските санкции са пагубни за икономиката ни! Трябва да бъдат премахнати!

Наложените срещу Русия международни санкции са пагубни за италианската икономика и в същото време са неефективни по своята същност, каза италианският премиер Джузепе Конте по време на речта си на конференцията за външна политика на Генуа.

Той отбеляза, че кабинета на министрите ще способства за премахването на анти-руските санкции. Това е необходимо за облекчаване на напрежението между Рим и Москва, а също и укрепване на диалога между двете страни по различни въпроси, предава Ройтерс.

„Ние работим над тази цел. Ние работим, за да гарантираме, че санкциите срещу Русия ще бъдат премахнати. Разбира се, това няма да стане утре сутринта, но ние работим за постигането на тази цел ”, каза италианският премиер

Още през есента Матео Салвини заяви, в навечерието на посещението си в Москва, че правителството му ще продължи да се стреми към постигане на отмяна анти-руските санкции и ще продължи да убеждава партньорите си в абсурдността на санкциите.

„Убеден съм, че антируските санкции са социален, културен и икономически абсурд и ще се опитаме да обясним и убедим всички наши партньори в това, включително по време на дискусии на европейско ниво», категоричен бе Салвини.

И действително, санкциите са отчаяният опит на Запада да излъже световната общност, че Русия е заплаха, и трябва да бъде сдържана. Все повече държави на гърба си изпитват вредата, която причиняват анти-руските санкции на собствените им икономики. Но Европа започва да се събужда..малко по-малко.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*