Проф. Николай Радулов: Скандалът с Апартаментите на Властта е само началото! Тепърва ще научим какво крият в Банките!

Ще започне да излиза информация за сметки на наши видни съграждани в различни банки.
Още преди година в разговори с хора от специалните служби на САЩ съм чувал, че те много добре знаят кой какви сметки има и в кои банки. Това е следващото, което ще изскочи, защото корупцията в България вече по никакъв начин не се връзва нито с плановете на Европейския съюз, нито с тези на Съединените щати.С поведението си властта определено настройва хората анти-НАТО, анти-ЕС. Това не остава незабелязано.

Няма да споменавам имена, но от разговори с чужди колеги, мога да кажа, че става дума за гигантски сметки от 100, 200, 300 милиона и нагоре – в Швейцария, в Арабските емирства и др. 

Дори да се вгледаме в явни сметки в България, ще разберем, че техните притежатели и целите им семейства са живели с по 100-200 лева на месец през последните години. Не е обяснимо как един сегашен министър преди да стане министър е спестил 300-400 000 лева при положение, че съвсем малко е работил в чуждестранна компания и никой не казва каква е била заплатата му. По един милион на година?

Тези въпроси ще излязат отново наяве. Все пак си мисля, че е добре да не излязат преди европейските избори. Има риск това да се превърне в една политическа вакханалия. Абсолютно съм уверен, че това, което може да излезе за едните – за тези отдясно или които се правят, че са отдясно, може да излезе и за тези, които са отляво. Това ще хвърли страната в страхотен хаос.

Според мен това трябва да стане постепенно, но неумолимо. Защото парите в тези офшорни сметки са на всички нас. А ние се чудим къде са отишли 16 милиарда, простени от НАП. 

Когато се вгледаме, се вижда, че целият държавен апарат, който трябва да се бори с корупцията се е овъртолил в някакви невероятни имуществени и други сделки и по никакъв начин не може да бъде критерий за некорумпираност, което да му позволи да се бори с каквато и да било корупция.

Премиерът отбеляза колко голяма свобода имали медиите и как свободно можело да се говори за това, как той веднага взима мерки.

Всъщност свобода на медиите няма. Информацията, която даде начало на така наречения „Апартаментгейт“ отново дойде отвънот организация и медия, финансирани от американското правителство, което само две седмици по-рано извади доклад, където ясно подчерта, че по отношение на корупцията се работи, но няма резултати.

Докладът беше предупредителният изстрел във въздуха. Ние обаче имаме имунитет към доклади. Като пишат, че има голяма корупция и никой нищо не прави, ние казваме „то само едно и също се пише в тези доклади“. Обикновено Борисов обвинява медиите, между които и западни, че пускат фалшиви новини.
Но фалшиви новини няма кой да публикува в Доклада на Държавния департамент, нито пък в Доклада на Европейската комисия. Управляващите би трябвало да приемат тези сигнали като обеца на ухото, защото следва нещо много по-тежко. Нещо, което очаквам да се случи може би не преди европейските избори, но непосредствено след това.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*