Елена Йончева: Осъдих Бойко Борисов и на втора инстанция за Лъжа! Да подава Оставка!

След като е осъден за лъжа и на втора инстанция премиерът Бойко Борисов трябва да подаде оставка. Това каза пред журналисти във Велико Търново говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Тя припомни, че още при повдигане на първото обвинение срещу Бойко Борисов преди две години е отправила призив, ако то се окаже вярно, той да се откаже от поста си.

„Знаете, че вчера аз успях да го осъдя на втора инстанция за лъжа. Смятам, че това показва, че в България справедливост може да има, макар и трудно. Ако той има чест и достойнство, смятам, че трябва да подаде оставка като министър-председател, защото цяла една предизборна кампания 2017 година, премина под тази негова лъжа. Мисля, че няма българин, който да иска имаме министър-председател – съдебно доказан лъжец“, посочи още Йончева.

Тя коментира също, че оставката на Делян Добрев е „бягство от отговорност“, защото той остава в ГЕРБ и ще се занимава с подготовката на изборите. По същия начин, според нея, постъпва и Цветан Цветанов, който ще концентрира всичките си усилия в предизборната кампания.

„Така постъпва ГЕРБ. Те смятат, че всеки скандал може да бъде потулен, като се свалят съответните лица от телевизионния екрана за известно време и, когато утихне скандалът, те отново се връщат по някакъв начин“, подчерта Елена Йончева. Тя заяви, че оставките от последните дни вероятно ще доведат до „Борисов гейт“, който ще докаже корупция в много по-големи размери на много високи нива в държавата.

Нали не смятаме, че се започва и завършва с Цветан Цветанов и Делян Добрев. Не! Става дума за цялата тази политическа класа, която ни управлява 10 години, и която усвоява тези фондове. Нека те да ги връщат“, допълни водачът на листата на БСП за европизборите.

Според нея „апартамент гейт“ е само върха на „огромна грамада“, в която става дума за сметки в чужбина за стотици милиони и огромни имоти по целия свят.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*