Валентин Вацев: Идва краят на ерата Борисов! Апартаментгейт ще продължи да Ескалира! Ето как:

„Въпросът дали „Апартаментгейт“ ще прерасне в „Имотигейт“ е наистина фундаментален. Борисов като ръководител на управляващата сила в последните дни прави изключителни усилия да тушира пожара, да минимизира щетите. Той „реже клони“, както се прави всеки път, когато има пожар – да се спре пътя на огъня. Според мен моментът е изпуснат. Струва ми се, че процесът ще продължи и ще ескалира на още две нива”. Това каза пред БНР доц. д-р Валентин Вацев, преподавател по геополитика в Пловдивския университет.

Той обясни, че двете нива са „обсъждане на финансови активи в България и извън страната“ и „обсъждане на политически и други деяния в днешния ден и в близкото минало“:

„Тук става дума за мащабен процес, който засяга не толкова управлението на партия ГЕРБ, а за криза на българската политическа класа. Борисов бързо наближава края на своята политическа биография. Разбира се, не бива да се очаква той утре да си подаде оставка, той ще се бори, но, силите, които работят срещу него, са естествени сили – това са силите на общественото недоверие и аз не вярвам да успее по някакъв начин да тушира този процес“.

Големият въпрос на днешния ден е този „за изхабяването, за умората, за амортизацията на съвкупната българска политическа класа“, категоричен е Вацев.

Валентин Вацев очаква скандалите в политиката да доведат до по-ниска активност на евроизборите, защото хората ще бъдат демотивирани.

„Процесите, които наблюдаваме напоследък, имат по-скоро демотивиращо значение. Тези неща водят до разочарование на всички основни политически ядра, на целия български политически социум. Отиваме към дълга фаза на тежък политически и исторически махмурлук. Така ще бъде, докато не се появи някаква нова политическа сила, която да събере надеждите“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*