Борисов нанесе Съкрушителен Удар на Цветанов! Ето какво се случи:

ГЕРБ създава Председателски предизборен щаб, в който ще участват партиите, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент на 26 май. Председателският щаб ще оглави председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, а членове на щаба ще бъдат председателите на всички партии, които подписаха споразумения за политическо сътрудничество.

Идеята на щаба е да се обменят и обсъждат различни теми и послания, свързани с провеждането на предизборната кампания за евродепутати. Членове на щаба ще бъдат председателите на всички партии, които подписаха споразумения за политическо сътрудничество.

Така структуриран Председателският щаб, означава, че Борисов изземва лидерските функции на Цветан Цветанов в предизборната кампания. До момента Цветанов беше шеф на парламентарния щаб на ГЕРБ. Борисов го остави на този пост, въпреки скандалните разкрития за апартамента за милиони и половина с частен асансьор.

Доста рисковано решение, което впоследствие се оказа груба грешка. Защото вместо да покрие Цветанов, както направи с всички останали, уличени в съмнителни имотни сделки, Борисов остави компрометирания си заместник  да обикаля из страната и да се среща с електората. А електоратът го посрещаше с освирквания и обиди. Стана ясно, че Цветанов няма как да се изявява като лице на партията и да води кампанията.

Това може да се тълкува само по един начин – Борисов поема контрола над партията, нещо което досега беше преодстъпил на заместника си Цветан Цветанов.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*