Иво Христов: Управлението на ГЕРБ е ПАГУБНО за България!

В кампанията за европейските избори се влезе през вътрешната политика, а не през европейските теми. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов.

По думите му това показва, че българската вътрешна политика вече е част от европейската мозайка. Той допълни, че разразилите се в последно време скандали показват нелицеприятната родна действителност пред Европа.

„Корупцията, която от години е проблем, идентифициран от Европа, и поставена под определено наблюдение, излиза наяве. Вече е трудно да не бъде забелязвана. Мониторинговия механизъм не дава никакъв резултат – с годините той се политизира, превърна се в инструмент за подкрепа от ЕНП към нейната посестрима ГЕРБ в България. Последният доклад бе изтълкуван положително от близките до властта български медии. Непосредствено след него гръмнаха серийните скандали – „Апартаментгейт“, къщите за гости и N-брой други, които вече е трудно да бъдат изброени. Те опровергаха констатацията на мониторинга“, каза още кандидатът за евродепутат на левицата.

Иво Христов обясни, че евроизборите навсякъде имат национален залог, което показва, че Европа се „просмуква“ във всички общества, които съставляват ЕС. Щом европейските решения са предмет на дискусия в националните дебати – това значи, че Европа е слязла до гражданите.

Залогът за БСП е огромен, защото има национална задача – тя трябва да предизвика предсрочни избори, защото сегашното управление е пагубно за демокрацията в България, обобщи кандидатът за евродепутат на левицата.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*