Д-р Борислав Цеков: Папата дума не обели за бедните и унизените Българи, а само за Мигрантите!

Позицията на папа Франциск за миграцията и бежанската вълна беше централното послание на посещението му у нас. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ д-р Борислав Цеков, преподавател по църковно право.

Според него отношението на главата на Римокатолическата църква към България е като страна, която е на границата на бежанската вълна. Д-р Цеков припомни призива на папата държавата ни да свали оградите и да приеме със сърцето си мигрантите.

Според преподавателя по църковно право това е неприемливо политическо послание, но в пълен синхрон с глобалисткия дневен ред: „Това, което ми направи впечатление и то негативно е, че извън общите послания, които са адресирани към човечеството, той като че ли нямаше конкретно послание към бедните, страдащите в България. Нямаше послание към унизените български пенсионери, нямаш посещение на дом за сирачета. Всичко за него бяха мигрантите, единственото му знаково посещение извън неговия държавно-религиозен маршрут беше мигрантски център, а не например дом за български сирачета, каза той.

Според д-р Борислав Цеков останалите послания на папа Франциск за значението на мира, за младите хора и необходимостта от пътища за преодоляване на различията са стандартни позиции.

Изцяло политически е характерът на посещението на папа Франциск, каза още преподавателят по църковно право. Главата на Римокатолическата църква беше у нас в качеството си на държавен глава на Ватикана и като политически фактор със световно значение, обясни той, като припомни, че поканата дойде от министър-председателя Бойко Борисов.

„Той е тук като политически фактор със световно значение, а не толкова и само като духовен водач на католиците. И в този смисъл трябва да се разделя на две посещението на римския папа, от една страна естествената духовна радост на католиците в България, че техния духовен водач е тук и това за тях е едно истинско празненство, от друга страна са посланията, които имат своето политическо значение“ каза той.

Д-р Борислав Цеков каза още, че отказът на Светия синод на Българската православната църква за отслужване на обща литургия с папа Франциск не показва хладнина, а отстояване на вярата и следване на непроменимите канони.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*