Борислав Цеков: Да се криминализиране отричането на турското робство! Разтърсващ коментар:

„Мисля, че не е далеч времето, когато по подобие на криминализирането на отричането на Холокоста, което е въведено в редица държави, у нас ще трябва да се криминализира отричането на турското робство.

Скудоумията с елементи на разсъждение, които всяка година около отбелязването на Априлското въстание, бълва едно кресливо малцинство от грантови дърдорковци и всякакви псевдоинтелектуални непрокопсаници, е с много опасни и дългосрочни последствия.

Те банализират злото. Идеализират насилието. Придават романтичен облик на кървавото господство на ятагана и полумесеца над кръста Господен и народа български. С този токсичен бульон от подменени исторически факти и ценности, промиват мозъците на подрастващите и така култивират у тях търпимост към издевателствата и потисничеството.

Сега още не са назрели условията, но ако още 2-3 години се възпроизвежда този примитивен “дебат”, криминализацията на отричането на турското робство ще стане наложителна законодателна мярка. И при необходимост аз ще работя за това!“, пише Борислав Цеков в социалните мрежи.

Повод за думите му са зачестилите през последните години изблици на псевдоинтелектуалци, добре охранени от американски НПО- та, които твърдят, че всъщност турско робство НЕ е имало. Че силно се преувеличавало, защото било руска пропаганда. Че всъщност турската империя много добре се грижела за българите, а да станеш еничар било голям шанс за кариера в турската армия.

В навечерието на Априлското въстание т.нар. социален антрополог Харалан Александров направи серия от интервюта, в които обяви турското робство за руска пропаганда и че всъщност нямало никакво робство. Разбира се, не е само Харалан Александров, който облъчва медийното пространство с шизофренни бълнувания за най- мрачния период от историята ни. И наистина е крайно време подобни псевдонаучни интерпретации, щедро спонсорирани с американски долари, да бъдат наказуеми, както предлага Борислав Цеков.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*