Президентът Радев със Страшна Закана към ГЕРБ! Ето какво се случи:

„Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”. Това заяви президентът Румен Радев в Асеновград, съобщава бТВ.

Той коментира и изказването на турския посланик от събота. „Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”, каза Румен Радев.

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция, каза пред журналисти в Асеновград президентът Румен Радев. Той е там за празника на града. Румен Радев обаче посочи, че диалог с премиера има и даде пример с възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия. Румен Радев обаче отбеляза, че това нямало да бъде цената на неговото мълчание.

„Истинският проблем на премиера е, че безконтролният начин на управление генерира огромна корупция и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки, затова трябват две важни неща – въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление, с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци. Това е, което виждам като една необходимост да се извърши и затвор за прегрешилите, защото възстановяването на държавността минава през възмездието“, каза пред медиите Румен Радев.

Държавният глава обаче допълни, че има важни теми, по които съгласието е наложително, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

Президентът на Германия е изпратил преди броени дни писмо до Румен Радев, в което изразява радостта си от факта, че България е на път да привлече стратегически световен производител на автомобил, съобщи още държавният глава в Асеновград. Радев добави, че това е положителен пример, в който президент и министър-председател са работили заедно за интересите на България.

„Специално за завода на „Фолксваген“ аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта държавният глава. „Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация“, каза президентът Радев.

Румен Радев прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани с празника на града им.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*