Васил Василев: Европа Съсипа българското производство! Можем да изхраним три Българии, а внасяме чуждо:

По-рано във всеки двор в селата и в малките градчета имаше кокошки, кози или овци, прасенце, често крава, кон, биволица. Хората имаха яйца, мляко, правеха си сирене, ще заколи някое пиле, агне, козичка, ще има сланинка, саздърма малко, пържоли в буркан. Изхранваха се, подхранваха и децата в града. После Европа забрани животните, гледани в двора. Миришело, кудкудякали, мучали. Не било европейско. Европейско е да отидеш до супера, да купиш полски яйца, датско сирене, френски картофи, ирландско говеждо, италиански салам, германско прясно мляко. Също вносен чесън, домати, чушки, магданоз, ябълки, круши и каквото поискате.

Тръгнаха да реформират селското стопанство и един глупак го разби из основи. Уби труда на милиони, поминъка им. Изклаха кравите и овцете, изсякоха овощните градини, унищожиха насажденията, ликвидираха научната мисъл, специалистите, разпродадоха трактори, комбайни, редосеялки, машини, нарязаха за скрап напоителните системи. Отучиха хората да работят. Отвратиха ги. Накараха ги да живеят долнопробно. Да живуркат. Но понеже не всички могат да бъдат развратени от мързела, някои са генетично работливи, те имаха решение – искате да работите. О’кей. Елате при нас. Ще произвеждате яйца, мляко, сирене, магданоз, меса, колбаси и ние ще ги изнасяме за България, да не умират близките ви от глад. Елате в Европа.

За тези, които искат да работят, но не в Европа, също има решение – тормоз, грабежи, бой и подигравки от полицията. Вижте случая с кипъреца от село Боляриново. Гледа 600 крави и непрекъснато ги крадат. Подпалили му къщата, отвличат или избиват животните му, ей-така, за кеф. Оплаква се в полицията – казали му да пие една студена вода. Не, това не е безразличие, не е мързел, това е престъпно бездействие, това е подмолно подстрекаване на циганската престъпност – който работи – да го откажат, да хвърли пешкира, да не произвежда. Ако тук имаше още хиляда такива фермери, нямаше да имаме нужда от датско сирене, френско масло, германско мляко, ирландско месо. Няма фермери, няма проблеми. Затова се грижат всички – законите, които гледат правата на разбойниците, магистратите, които прилагат тези закони, полицията, която пази не производителите, а грабителите и цялата банда от всякакви хелзинкски и подобни хрантутници на външни интереси. Изводът е безспорен – Европа няма нужда от българското производство, няма нужда от доволни и спокойни хора тук. Други са й  интересите и плановете за България, затова се грижат евромарионетките и чуждите слуги. Затова и Народното събрание приема закон, според който непосилни глоби очакват всеки магазинер, който си позволи да предлага с предимство или препоръка българския продукт. Може да забранят да пише български яйца, череши или пилета. А законопроектът на БСП процент от храните по рафтовете да са българско производство автоматично отива в коша.

Давали помощи, еврофондове. Американският икономист – нобелист Джоузеф Стиглиц изчислил, че за всяко евро, което Западна Европа пуска на източноевропейците, тя им прибира десет. Ако не беше влязла в ЕС, Източна Европа щеше да е два пъти по-богата. Сега Запада и основно Германия прибират от нея по 300-400 милиарда евро годишно, твърди нобелистът.

Подбрано от „Не се страхувай“ с Васил Василев 

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*