Явор Дачков: 10 години Борисов и примитивите му на власт е Катастрофа за Държавата и Крах за нас като Народ!

Изглежда, че много българи се кефят, че данните им са изтекли от НАП. Чувстват се значими. Не и угрижени, нито гневни, въпреки че лицедействат (фейсапове на ангажираност) и се преструват на такива. Поне във ФБ е така. А огромното мнозинство въобще не се интересува от този въпрос.

Темата за прасетата ги грабва, но по сантиментално-социалистическо-носталгични причини. Въпреки, че основна вина за тези болести се корени в хигиенните и криминални навици на населението, откърмено именно с комунистическите ценности.

Примитивка. Непукизмът на властта е на второ място. Нерде чума, нерде киберсигурност. Няма спасение от това кисело мляко на ума. Наистина уникален бациликус булгарикус.

България отдавна е загубила главата си. Прасетата са й най-малкия проблем. 10 години Бойко Борисов и примитиви на власт, избирани на свободни избори е антропологична катастрофа, много по-страшна и непоправима от чумата по свинете. Чумата по свинете, която ще убие този отрасъл е подходящ образ за финала на Борисовото управление. Финал, който може да трае дълго, но и не толкова дълго и който ще е предизвикан от катастрофата на държавата, а не от разумна съпротива на избиратели, политици и институции.

В България промяната се случва единствено през катастрофи от глупост и инертност, като винаги се започва от нула и циклично се повтаря едно и също. Затова и публицистиката отпреди сто години звучи актуално.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Професори, учени, писатели,
    Излезте от кабинетите си и поведете народа! Само с писане не става. Дйствия са нужни!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*