В деня на вота на недоверие – Отец Дионисий АНАТЕМОСА ГЕРБ! Вижте сразяващите думи на свещеника:

„Светия Синод трябва да постъпи и по-остро. Министерски съвет да има забрана да посещава храмовете, докато не си изтегли Истанбулската конвенция и това да важи за Борисов, Цецка Цачева и всички, които предлагат да се гласува Истанбулската конвенция“, бе категоричната позиция на отец Дионисий по повод на декларацията на Светия Синод, която той приветства.

„Първото, Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да бъде в забрана да посещава храмовете на Българската православна църква, ако не си изтегли предложението за ратификация. Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата”, каза отец Дионисий.

Отец Дионисий нарече и либералистката общност, която подържа Истанбулската конвенция „сган“, като подчерта, че според него няма правоверен християнин, който да не смята така по отношение на щенията за приемане на Истанбулската конвенция.

Недопустимо е премиерът Борисов да ходи да открива храм в Истанбул. Да влиза в него, а тук да настоява да бъде приета Истанбулската конвенция, която пък не е приета там, каза още отец Дионисий.

Вчера Светия Синод се обяви категорично срещу приемането на Истанбулската конвенция. Основният мотив е, че е недопустимо съвременният човек да се изживява като Бог, за да моделира тялото си по свое усмотрение.

В същото време, правителството трескаво бърза да прокара скандалния документ. Управляващите от ГЕРБ дори не крият, че са подложени на страхотен натиск от другите държави в ЕС, за да ратифицират конвенцията. След театрално нежелание, дори ВМРО и АТАКА ще подкрепят документа, който признава третия пол, гей браковете и позволява на държавата да се меси в сексуалното възпитание на децата.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ТОВА Е НАЙ СМЕЛИЯТ И ИСТИНСКИ БОЖИ СЛУЖИТЕЛ ! ДАНО ИМ ОТВОРИ ОЧИТЕ НА „НАРОДНИТЕ СЛУГИ“, А И НА СИЛНО НАВЕЛИТЕ СЕ ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ НА БПЦ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*