Президентът Радев Размаза ГЕРБ: Изчезваме като Нация, а вие само КРАДЕТЕ и ни Натрапвате някакъв ТРЕТИ ПОЛ!

Остри критики към правителството на Бойко Борисов отправи президентът Румен Радев в отчета за първата година от своя мандат. Държавният глава се обяви и за размразяване на външните отношения с Русия. „България е в критичен момент от своето развитие“, заяви президентът. „Зад лъскавата фасада на Евро-председателството ни остават много неразрешени тежки проблеми. А най- страшната реалност е демографската катастрофа“, подчерта той. След което остро атакува и Истанбулската конвенция. Според Радев, правителството трябва да се бори за подобряване на демографските показатели, а не да занимава обществото с третия пол.

Като друг тежък проблем, президентът посочи корупцията. Въпреки че вчера вотът на недоверие по темата не успя, корупцията си остава и продължава да подкопава основите на държавността. „Корупцията е причината хората да са бедни и аз не виждам стремеж от управляващите да водят борба с корупцията“, посече правителството Румен Радев. На фона на мрачната икономическа и социална обстановка, президентът изрази недоумение защо управляващите продължават да повтарят мантрата, че сме много стабилни и се развиваме добре.

„Парламентът е напълно неефективен. Функциите му са сведени само до това да приема решенията на Министерския съвет“, казва още държавният глава в доклада си.

Той обвини Бойко Борисов, че изпълнява само обязаностите на страната ни към ЕС, но не е направил абсолютно нищо за подобряване живота на българските граждани.

Радев пое ангажимент да продължи да работи за подобряване на отношенията ни с Русия. Когато пое поста от Росен Плевнелиев, отношенията Москва-София били дълбоко замразени. Но той се опитал през първата си година да направи всичко възможно, за да ги размрази. И обеща, че ще продължи да го прави и занапред.

Коментар на pazel.eu:

Вчерашните парламентарни дебати по вота на недоверие заради корупцията, внесен от БСП, само потвърдиха думите на президента Радев – че парламентът е неефективен, а ГЕРБ са лицето на корупцията в България. Управляващите повтаряха като малоумни, че без Бойко Борисов, държавата била загубена.

Нека само припомним вчерашната идиотска закана на Томислав Дончев към опозицията: „Удряйте, но да не стане така, че като бутнем капитана, да потъне лодката“!

Както и потресаващата реплика на уличеният в корупция Лъчезар Иванов от ГЕРБ, по-известен като Лъчо Мозъка: „Бойко Борисов сам бори корупцията“!

Цветан Цветанов също скочи да оборва обвиненията в корупция“, макар че самият той многократно е бил изобличаван в това- често и с документи.

Делян Добрев също тръгна да обяснява, че в България нямало корупция, макар той самият вече да е клиент на прокуратурата заради скандала „Кумгейт“. Който скандал разкри как цялата му рода е присвоявала незаконно милиони от джоба на данъкоплатците.

И така нататък…

Наглостта на ГЕРБ е абсолютен феномен в най- новата история на България. А причината да са толкова безочливи, са гаранциите, които са им дали бюрократите от ЕС и САЩ. Гаранции, че още дълго ще останат на власт, за да изпълняват гео-политическите им заповеди. Полезни за Запада и унищожителни за България! 

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*