Чутовен скандал! ГЕРБ Прегазиха Конституцията, за да Спасят Делян Добрев! Конституционния съд ги осъди! Виж Тук:

Делян Добрев продължава да е депутат – абсолютно незаконно, обяви днес Конституционния съд. След излизането на съдебното решение обаче, ГЕРБ заявиха, че не го приемат и колегата им остава в Народното събрание. Припомняме, че след скандала „Кумгейт“ на 3 октомври, 2017 г. Делян Добрев си подаде оставката. Ден по-късно обаче Парламентът и по-точно парламентарните групи на ГЕРБ и ОП като един гласуваха „против“. И НС отказа да я приеме.

Аргументът на Конституционния съд е, че Парламентът няма право да гласува и да взема решение против волята на който и да било народен представител, решил да се оттегли доброволно от мястото си в Народното събрание. И няма право насила да задържа депутат в Парламента, след като той е подал оставка по собствена воля. На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, като 4-ма са подписали решението но с „особено мнение“. Отказът на парламента (разбирай ГЕРБ) да приеме оставката на Добрев, е в разрез със законите на страната ни. Тъй като, по този начин е нарушено личното му право на избор.

Какво обаче решиха ГЕРБ след като дори КС се произнесе, че оставането на Добрев в парламента е незаконно! „Делян Добрев остава в Народното събрание“, най- нагло заявиха днес от партията на Бойко Борисов.

До трагикомичната ситуация се стигна, след като в края на миналата година Елена Йончева разкри как родата на бившия министър е окупирала община Хасково и сама си отпуска обществени поръчки за милиони левове. След като гръмна скандалът, Делян Добрев подаде оставка като депутат. Но от парламентарната му група ГЕРБ го спасиха, като я отхвърлиха.

Преди две седмици пък, Елена Йончева предаде на прокуратурата цялата документация по „Кумгейт“ и в скоро време срещу бившия енергиен министър ще започне мащабно съдебно дело.

В момента, единственото, което пази Делян Добрев, е депутатският му имунитет. А от ГЕРБ са в паника, че ако делото по „Кумгейт“ стартира, на бял свят ще излязат още по- шокиращи разкрития за престъпленията както на Добрев и роднини, така и на още хиляди функционери на ГЕРБ. Ударът по правителството ще е толкова мощен, че най- вероятно ще го събори.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ВЪРХЪТ … НА ЦИНИЗМА….ИМАТ НИ ЗА ИДИОТИ..НАЛИ, НЕ СМЕ ..ЗАЩО ТОГАВА ТЪРПИМ.??

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*