Германските приятели на Бойко го издадоха: С Борисов начело България затъна в Корупция и Кражби! Никога няма да влезе в Шенген!

България няма място в Шенген!“, отсече баварският вътрешен министър Йоахим Херман. Той заяви, че изразява и мнението на партията си – Християнсоциален съюз, коалиционният партньор на Ангел Меркел в управлението на Германия. Баварският вътрешен министър заяви, че е изключено в близките години България да влезе в Шенген. А причините са високото ниво на корупция и мощната организирана престъпност. 

Негативният коментар за България на коалиционният партньор на Меркел, идва само ден, след като вчера финансовият министър Владимир Горанов убедено заяви, че корупцията у нас била „вестникарска измишльотина“.И след масираната кампания на ГЕРБ да убеди обществото, че такова „животно“ по нашите земи не виреело.

Преди дни пък излезе докладът на ЕК за правосъдната система и борбата с корупцията. Според него, през последните 10 години (откакто ГЕРБ са на власт) не се прави абсолютно нищо за справяне с проблемите в тези две сфери. В документът наЕК се казва още, че в България почти не се провежда борба с корупцията. Затова, оставаме под наблюдение. А Румъния, която също бе на мониторингово наблюдение заедно с нас, скоро ще бъде освободена от него, заради видимите резултати в битката на Букурещ с корупцията по високите нива на властта.

В България няма нито един осъден министър, депутат или магистрат, сочи докладът на Европейската комисия. И как да има?! Като ГЕРБ държат правосъдието и газят Конституцията, както им падне. Вчера всички българи видяха безпрецедентното потъпкване на законите в държавата от партията на Бойко Борисов. Конституционният съд се произнесе, че Делян Добрев незаконно е депутат и трябва да освободи мястото си в парламента. Но от ПГ на ГЕРБ най- безочливо заявиха, че той остава народен представител. Така че, вместо на съдебната скамейка, Делян Добрев остава на депутатката – заради депутатския си имунитет.

Нещо повече: Скандалният бивш министър, който се прочу с корупционната схема“Кумгейт“, най- нагло заяви, че оставка всъщност трябва да подаде… Елена Йончева!Журналистката и депутатка от БСП разкри шокиращите далавери на Делян Добрев и родата му в Хасково, от които същите са се облагодетелствали с над 50 млн. лева през последните няколко години. Тя предаде документите по „Кумгейт“ в прокуратурата. Но Делян Добрев засега си остава на сигурно място в парламента и няма да бъде изправен пред съда именно заради депутатския си имунитет.

Безпрецедентната корупция, която е обхванала страната, откакто ГЕРБ са на власт, обаче вече доби такива мащаби, че дори подплаши шефовете на Бойко Борисов в Германия. Въпреки че за тях това не би трябвало да е проблем. Защото ги касае единствено да прокарват геополитическите интереси на Германия- на Балканите. И изобщо не им пука, че управниците в България издевателстват над народа си и го крадат на поразия. Защото ЕС се интересува само от това да подготви региона като фронт на мащабната война с Русия, която готви по поръчка на САЩ. И въпреки това немците са се притеснили, защото заради нагли кражби и корупция, протежето им Борисов може да падне от власт. Което да осуети или усложни геополитическите планове на ЕС в региона.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*